Liderul Pro România, Victor Ponta, a scris, joi seară, pe Facebook, că OUG privind privatizarea programelor naţionale de sănătate nu poate intra în vigoare şi publică o adresă a Consiliului Legistrativ către Secretariatul General al Guvernului. ”Din fericire, prostia şi graba autorilor au stricat proiectul”, a scris Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O veste foarte bună - Ordonanţă de Urgenţă de distrugere a Sistemului de Sănătate (dată pe furiş, că hoţii, de Orban şi Costache marţi seară) NU poate să între în vigoare! Din fericire prostia şi grabă autorilor au stricat proiectul !!! Să fim însă vigilenţi - nu vor renunta uşor!”, a scris Victor Ponta, joi seară, pe Facebook.

Liderul Pro România publică o o adresă a Consiliului Legistrativ către secretarul general al Guvernului.

Documentul, semnat de preşedintele Consiliului Legislativ, Dragoş Iliescu, este adresat secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, şi explică faptul că OUG privind refrma în domeniul sănătăţii a fost primită pentru aviz în 5 februarie, dată la care Guvernul a fost demis în Parlament.

”Ca urmare, Guvernul demis prin moţiune de cenzură îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului guvern. În aplicarea prevederilor constituţionale, Codul administrativ prevede că, în cazul încetării mandatului său în condiţiile prevăzute de Constituţie, până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern, Guvernul continuă să emită numai acte cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice fără a promova politicii noi. În această perioadă, Guvernul nu poate să emită ordonanţe sau ordonanţă de urgenţă şi nu poate iniţia proiecte de lege”, se arată în adresă.

De asemenea, docmentul prevede că ”proiectele de ordonanţă  de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului, numai cu avizul Consiliului Legislativ.

”Sub acest aspect, nesolicitarea avizului consultativ al Consiliului Legislativ duce la neconstituţionalitatea legii sau ordonanţei simplă sau de urgenţă”, se mai arată în document.

Guvernul a adoptat, marţi, într-o şedinţă care s-a încheiat la miezul nopţii, o OUG care prevede liberalizarea programelor naţionale de sănătate, document criticat de medici, specialişti şi politicieni.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.