Victor Negrescu, care vineri şi-a depus demisia din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, face câteva precizări, în aşteptarea discuţiilor din partid, afirmând că procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic şi ar lucra şi benevol pentru România la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În aşteptarea discuţiilor din interiorul partidului menţionez cele trei obiective pe care le-am propus la începutul mandatului de ministru delegat pentru afaceri europene: consens politic şi naţional în privinţa afacerilor europene şi a mandatului Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (obiectiv atins prin aprobarea în unanimitate în comisiile de resort din Parlamentul României a priorităţilor noastre dar şi prin aprobarea la nivel de guvern, cu 25 de avize pozitive, a documentului de orientare strategică. Mai exact muncă de echipă şi bună colaborare cu toată lumea.); democratizarea şi transparentizarea accesului la informaţia europeană (obiectiv atins prin consultările cetăţeneşti privind viitorul UE organizate în toată ţara. Mai exact totul a fost transparent iar discuţiile cu oamenii au fost esenţiale.); o nouă atitudine în domeniul afacerilor europene (obiectiv atins prin crearea Trioului România-Germania-Franţa şi preluarea Preşedinţiei Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Mai exact prestigiul ţării a fost apărat acolo unde am putut contribui.)”, a scris duminică Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

El spune că, de fapt, cel mai important lucru este că ”tot procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic atât pe dimensiunea politică cât şi logistică”.

”Am mai spus public că am pregătit totul cu o echipă de specialişti foarte bine pregătiţi în aşa fel încât să nu depindă lucrurile de un demnitar sau altul. Totul este deja gata în măsura în care nu se doresc schimbări majore faţă de planurile aprobate de Guvernul României sau de Consiliul interministerial privind Preşedinţia Consiliului UE prezidat de Primul ministru”, continuă Negrescu.

Victor Negrescu remarcă faptul că acum două zile activitatea sa era considerată foarte bună, dar la câteva minute după ce ”un zvon a apărut miraculos pe surse” a fost atacat cu agresivitate de colegi de Guvern: ”Interesant este că acum două zile activitatea noastră era considerată ca fiind foarte bună, cu rezultate. Rămâne de analizat dacă atacarea cu agresivitate în presă la doar câteva minute după ce un zvon a apărut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern şi de partid este normală şi o reală dovadă de colegialitate şi susţinere”.

”Am spus-o încă din momentul în care am părăsit funcţia de europarlamentar pentru această responsabilitate: Nu am mize personale! Este o onoare pentru mine să reprezint România! Preşedinţia la Consiliul Uniunii Europene este a României, a tuturor românilor, nu a unui ministru delegat. Pentru acest lucru este nevoie de un efort naţional şi nu este prima dată când o spun. Facem politică pentru idei în care credem, pentru oamenii pe care dorim să îi reprezentăm, pentru idealurile pe care le avem pentru viitor. Vineri când am plecat de la birou am lăsat totul la zi şi pregătit pentru următoarea săptămână de lucru. Dorinţa mea este ca proiectul să aibă continuitate. Parcursul european al României trebuie să continue. Şi benevol aş lucra pentru România la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru. Poate de aceea programul nostru de voluntariat a fost atât de popular. Idealurile pe care le-am exprimat, în calitate de Preşedinte-coordonator naţional al PES activists România, o structură cu peste 10.000 de membri şi simpatizanţi social democraţi interesaţi de politica europeană, şi în consecinţă de membru BPN al Partidului Social Democrat de mulţi ani, rămân aceleaşi”, încheie Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri. Demisia acestuia a fost confirmată de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a spus că în şedinţa de Guvern a avut loc ”o discuţie principială” despre modul în care România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.