Viceprimarul municipiului Iaşi, Cezar Baciu, îşi pierde postul de consilier şi implicit funcţia de viceprimar, după ce a pierdut procedul în urma excluderii din USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cezar Baciu fusese exclus din USR în anul 2021, după ce a votat bugetul local alături de PNL, deşi USR decisese ca votul să fie împotrivă. Ulterior, Cezar Baciu a fost votat viceprimar al Iaşiului, cu sprijinul consilierilor PNL.

În urma pierderii calităţii de consilier local, PNL şi primarul Mihai Chirica nu mai dispun de majoritate în Consiliul Local.

Curtea de Apel Iaşi a respins, miercuri, contestaţia depusă de viceprimarul Cezar Baciu împotriva deciziei Tribunalului privind excluderea sa din USR.

Decizia magistraţilor este definitivă.

În locul lui Cezar Baciu, USR va desemna un nou consilier de pe lista cu care partidul s-a prezentat la alegerile din anul 2020.

PNL şi PMP au 13 mandate în Consiliul Local din totalul de 27 de mandate, cele două partide formând majoritatea până acum împreună cu Cezar Baciu.

După ce în Consiliul Local va intra un nou reprezentant USR, liberalii vor pierde majoritatea din Consiliu. USR şi PSD vor avea 14 mandate.

Cezar Baciu nu a comentat decizia de miercuri a instanţei.

Senatorul USR Marius Bodea a declarat, după hotărârea Curţii de Apel Iaşi, că ”se încheie o mare mizerie politică orchestrată de Chirica şi PNL Iaşi, după peste doi ani şi jumătate de procese şi tergiversări”.

”Asta arată un sistem legislativ cariat de interesele PNL-PSD, pentru că s-au opus mai multor iniţiative legislative prin care aleşii locali de pe listele unui partid îşi pierd pe loc mandatul dacă sunt excluşi din acel partid. Se pot adresa ulterior Justiţiei doar pentru eventuale despăgubiri dacă excluderea nu a fost legală. Nu e corect să stea un trădător de joasă speţă pe locul unui partid votat de ieşeni. Cumpărarea politică de tarabă aşa cum a făcut Chirica cu acest Baciu este extrem de nociva şi înfrânge practic scorul din alegeri”, a afirmat senatorul USR Marius Bodea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.