Viceprimarul FDGR al municipiului Sibiu, Corina Bokor, a fost aleasă, vineri, să preia atribuţiile de primar, după ce, prin ordin al prefectului, mandatul primarului Astrid Fodor a încetat înainte de termen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Local Sibiu s-a reunit, vineri, în şedinţă extraordinară pentru a desemna unul dintre cei doi viceprimari să preia interimar atribuţiile de primar.

”Suntem într-o situaţie limită, iar noi, consilierii locali, considerăm că am fost aleşi în aceste funcţii pentru a reprezenta interesele sibienilor. În consecinţă, nu vom lua decizii niciodată care nu vor fi în interesul oamenilor sau care nu vor fi bune pentru sibieni”, a declarat consilierul Tiberiu Vasile Mitrea.

La şedinţă au participat 20 de consilieri, iar alegerea viceprimarului care să preia atribuţiile de primar s-a făcut prin vot secret. 15 dintre consilieri au votat pentru Corina Bokor, viceprimar din partea FDGR, formaţiune din partea căreia este şi primarul Astrid Fodor. De asemenea, s-au înregistrat 5 voturi nule.

”Vă mulţumesc pentru votul de astăzi, pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o. Doresc să vă spun că principala mea misiune va fi ca împreună cu echipa din cadrul Primăriei municipiului Sibiu să ducem mai departe proiectele care se află în curs sau sunt planificate, să asigurăm continuitate activităţii curente a instituţiei până la clarificarea situaţiei juridice”, a declarat Corina Bokor.

Prefectul de Sibiu, Adela Munteanu, a semnat, miercuri, ordinul privind încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Aceasta a fost declarată în incompatibilitate, printr-o sentinţă definitivă a Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fodor a făcut parte, pe vremea când era viceprimar, din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.