Vicepreşedintele PMP Gheorghe Ialomiţianu acuză Guvernul Ciolacu că face o rectificare bugetară mascată, prin utilizarea discreţionară a fondului de rezervă aflat la dispoziţia sa. Scopul real al acestei măsuri este ascunderea situaţiei dezastruoase în care se găseşte România, din punct financiar, din cauza proastei guvernări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Evitarea efectuării rectificării bugetare de către coaliţia PSD-PNL are un sigur scop - evitarea reducerii cheltuielilor cu clientela politică şi ascunderea dezastrului situaţiei încasărilor bugetare. Este fără precedent, după 1989, să nu se facă rectificare bugetară. Dacă aveam un guvern responsabil, atunci rectificarea bugetară ar fi fost efectuată în luna martie a acestui an, când ministrul de Finanţe a spus că s-a înregistrat o gaură bugetară de peste 30 de miliarde lei”, a afirmat Gheorghe Ialomiţianu, potrivit comunicatului de presă al PMP.

Partidul Mişcarea Populară solicită Guvernului Ciolacu să prezinte public de unde va tăia fondurile necesare alimentării fondului de rezervă pentru îndestularea clientelei politice şi speră că nu se vor reduce fondurile pentru investiţii sau cofinanţari destinate atragerii fodurilor europene, după modelul Guvernului Ponta, mai indică sursa citată.

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, o serie de hotărâri şi memorandumuri care prevăd suplimentarea bugetelor unor ministere sau instituţii publice precum Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Educaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, MInisterul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Secretariatul General al Guvernului, Societatea Română de Radiodifuziune, Camera Deputaţilor, Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Naţională Anticorupţie, a transmis Guvernul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.