Vicepremierul Dragoş Anastasiu precizează, după ce DNA a afirmat că a fost martor denunţător în dosarul în care a declarat că a dat mită de 8 ani unei funcţionare ANAF, că nu aa semnat şi depus un denunţ, ci a dat declaraţii. El anunţă că a cerut DNA copia ”presupusului denunţ”. Direcţia Naţională Anticorupţie vine sâmbătă cu precizări în cazul Dragoş Anastasiu, arătând că în 2018, cei doi reprezentanţi ai SC Touring Eurolines SA s-au prezentat din proprie iniţiativă la sediul DNA, cu un denunţ deja redactat pe numele unuia dintre ei, iar după audiere, atribuindu-li-se calitatea de martori denunţători. DNA mai spune că detaliile cuprinzătoare oferite de cei doi au fost valorificate şi au condus la trimiterea în judecată şi, ulterior, la condamnarea inculpatei Burlacu Angela Georgeta, ambii fiind consideraţi de procurorul de caz martori denunţători.
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a recunoscut că a dat mită timp de 8 ani unei funcţionare ANAF, care a fost şi condamnată, într-un dosar instrumentat de DNA. Purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Ioana Dogioiu, a precizat că vicepremierul Anastasiu a avut calitatea de martor, iar circumstanţele cazului nu au nicio legătură cu calitatea de vicepremier şi cu atribuţiile acestuia. Întrebat vineri în legătură cu acest subiect, preşedintele Nicuşor Dan a declarat că nu are această informaţie. ”Lăsaţi-mă să mă informez, că e prima oară când aud de la dumneavoastră”, le-a transmis preşedintele jurnaliştilor.
Anastasiu a afirmat într-un mesaj că a fost martor, nu denunţător, însă DNA a transmis, într-un răspuns pentru G4Media, că a avut calitatea de martor denunţător.
DNA a afirmat, într-un răspuns pentru G4Media, că Dragoş Anastasiu şi Cristian Băciucu au fost martori denunţători în dosarul penal privind-o pe funcţionara ANAF Angela Burlacu, motiv pentru care procurorii au dispus clasarea faţă de aceştia, în temeiul art. 315 alin. 1 lit. b din Codul de Procedură Penală raportat la art. 16 lit. d din Codul de Procedură Penală.
Articolul 315 alin 1 lit b prevede că clasarea se dispune când există unul dintre cazurile prevăzute la art. 16 alin. (1), care la litera d menţionează că punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale nu pot fi făcute atunci când ”există o cauză justificativă sau de neimputabilitate”.
Preşedintele Nicuşor Dan a declarat sâmbătă, întrebat despre cazul premierului Dragoş Anastasiu - care a recunoscut în instanţă că a dat mită timp de 8 ani unei inspectoare ANAF, care a şi fost condamnată - că ”e o problemă mare”. El a precizat că nu a discutat cu premierul llie Bolojan pe acest subiect.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...