Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat joi, la intrarea în sediul DNA, că a fost o dezamăgire pentru el să afle că Ludovic Orban, care era candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, este suspectat de fapte de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă era nevoie la PNL ca Ludovic Orban să ceară bani de la oameni de afaceri, Blaga a spus că orice partid are banii pe care şi-i adună conform legii.

“Acum avem o legislaţie extrem de restrictivă şi dintotdeauna le-am atras şi le atrag atenţia tuturor colegilor care candidează, pentru că indirect vorbim de bani publici, că banii utilizaţi în campanie pentru partidele ce depăşesc pragul de trei la suta vor fi restituiţi din buget. Deci, automat ajungi la un leu ban public şi trebuie să fie foarte atenţi toţi”, a declarat Vasile Blaga, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost citat pentru a da declaraţii într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu.

Întrebat dacă va depune mărturie pentru Orban, liderul PNL a spus: “Orice cetăţean al acestei ţări este obligat să depună mărturie dacă procurorii solicită".

Întrebat dacă Adriana Săftoiu nu era un candidat mai bun decât Marian Munteanu la Primăria Capitalei, Blaga a spus:  “Partidul a decis să susţină un candidat din societatea civilă. Asta a fost decizia partidului”.

De asemenea, întrebat ce spune despre acuzaţiile de legionarism aduse lui Marian Munteanu, Blaga a spus: “Nu are nicio treabă cu legionarismul. Fiecare are dreptul la o părere, îi respect şi pe cei care acuză, dar îl respect şi pe domnul Munteanu”.

Vasile Blaga a fost citat să se prezinte joi la DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor, surse judiciare declarând că liderul PNL va fi audiat într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.