Deputatul USR Adrian Wiener a declarat, luni, că forma actuală a proiectului privind introducerea certificatului verde la locul de muncă, îi include şi parlamentarii. În plus, amendamentele se referă la posibila suspendarea a contractului de muncă sau sancţiuni pentru angajatorii care primesc la muncă persoane fără acest certificat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul de lege privind ceritificatul verde prevede, pentru persoanele care nu doresc să se vaccineze, iniţial suspendarea pentru 30 de zile de la locul de muncă şi ulterior şi încetarea contractului de muncă, a spus Wiener.
 
”În forma actuală a legii privind certificatul verde sunt incluşi şi parlamentarii”, a spus el, la Parlament, precizând că angajatorii pot fi sancţionaţi dacă permit accesul la muncă a persoanelor nevaccinate. 
 
”Este o amendă sancţionatorie, pentru că vorbim de securizarea epidemiologică a fiecărui spaţiu închis, a fiecărui loc de muncă în acest lucru practic - asta e menirea legii - încălcarea ei practic vulnerabilizează locul respectiv de muncă. În forma agreată acum, cea pe care o avem în comisie, există şi parlamentarii incluşi. Nu cred că ar trebui să aibă vreun privilegiu, din acest punct de vedere, nimeni", a spus deputatul.
 
Deputatul USR a afirmat că trebuie găsite soluţiile financiare pentru testarea persoanelor, având în vedere importanţa legii. "Găsim de acolo de unde găsim pentru partidele politice sau pentru pensiile speciale", a spus deputatul USR.
 
Wiener a comentat şi faptul că liberalii au decis pe legea privind certificatul verde să se abţină de la vot, el arătând că ”orice neasumare din partea unui partid politic practic este o vulnerabilizare a legii”.
 
"Foarte important este şi mesajul politic pe care aceasta instituţie, Parlamentul, îl transmite. Era mult mai bine să existe o legitimare a legii printr-un vot cât mai larg. Sper ca şi colegii de la PNL să se răzgândească şi sa înţeleagă importanţa momentului pentru sănătatea publică", a arătat deputatul Adrian Wiener. 
 
PNL a decis, luni, să se abţină la vot, la amendamentul PSD privind testarea pe banii de la buget a angajaţilor de la stat care  nu au certificat verde, timp de 60 de zile. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.