Primarul Iaşiului Mihai Chirica acuză USR şi PSD că apelează la ”tertipuri ieftine” pentru a bloca bugetul local, după ce depunerea jurământului de către un consilier liberal a fost amânată, iar edilul nu mai dispune de majoritatea necesară în consiliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihai Chirica susţine că a convocat pentru vineri o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia ar fi trebuit să aibă loc depunerea jurământului de către consilierul local Marius-Ionuţ Rîpanu (PNL), după ce liberalul Alin Andrieş şi-a dat demisia din plen, întrucât a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Totodată, în şedinţa de vineri, consilierii locali ar fi trebuit să decidă schimbarea componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Local ca urmare a acestei înlocuiri.
 
Consilierii locali USR şi PSD au lipsit de la şedinţa Consiliului Local, astfel că întrunirea nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum. Pentru asigurarea cvorumului, în sală era necesară prezenţa a 14 consilieri, dar au venit la reuniune doar 13 reprezentanţi PNL şi PMP.
 
Mihai Chirica a precizat că urgenţa şedinţei convocate pentru vineri ţine de faptul că în cursul zilei de miercuri, 18 ianuarie, a fost convocată o şedinţă ordinară a Consiliului Local destinată analizării şi votării bugetului local pentru 2023.
 
„Este limpede că alianţa toxică pentru Iaşi dintre USR şi PSD apelează din nou la tertipuri ieftine pentru a bloca adoptarea bugetului local şi, astfel, funcţionarea normală a administraţiei locale şi a oraşului nostru. Asistăm la un politicianism nociv cu atât mai condamnabil cu cât astfel de gesturi au loc într-un context de criză, în care urmările războiului din apropierea graniţelor noastre şi ale crizei energetice afectează inevitabil funcţionarea administraţiei şi bunăstarea comunităţilor. Sper ca şi consilierii locali USR şi PSD să înţeleagă faptul că situaţia complicată pe care o traversăm necesită maturitate, raţiune şi responsabilitate şi să nu blocheze dezvoltarea Iaşului”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
Edilul ieşean a anunţat că a convocat o nouă şedinţă de Consiliu Local pentru luni, 16 ianuarie, astfel încât „preluarea mandatului de către Marius-Ionuţ Rîpanu, schimbarea comisiilor de specialitate şi dezbaterea şi votarea bugetului local să îşi urmeze parcursul normal şi legal”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.