USR a sesizat Curtea Constituţională cu privire la modificările aduse de coaliţia PSD-PNL-UDMR legii avocaturii, modificări care permit persoanelor condamnate pentru infracţiuni grave – inclusiv pentru loviri sau alte violenţe, pentru violenţe în familie, şantaj, ameninţare, trafic de droguri – să devină avocaţi sau, dacă sunt deja şi au fost condamnaţi, să îşi continue nestingheriţi activitatea. Sesizarea a fost semnată de către deputaţ de la USR şi de la Forţa dreptei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Fără penali în avocatură. Asta am propus noi, USR, coaliţiei PSD-PNL. Să nu se mai permită persoanelor condamnate pentru săvârşirea unor infracţiuni să devină avocaţi sau să îşi continue activitatea în avocatură. S-a văzut, însă, la vot că pentru PSD şi PNL este în regulă ca avocatura să devină un coş de gunoi pentru toate rebuturile care trebuie să-şi găsească un loc să-şi desfăşoare activitatea profesională în justiţie. Textul votat de majoritate, pe lângă faptul că este redactat foarte prost, cu multe repetiţii, nu face decât să enumere limitativ câteva categorii de infracţiuni, însemnând că toate celelalte infracţiuni sunt permise în avocatură. Deci, o ruşine mai mare ca acest text cu greu poate fi imaginată, drept pentru care am sesizat Curtea Constituţională”, a declarat Stelian Ion, deputat USR şi fost ministru al Justiţiei, potrivit comunicatului de presă al USR
 
În sesizarea depusă la Curtea Constituţională, USR arată că proiectul de modificare a Legii pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat conţine prevederi neclare, imprecise şi lipsite de predictibilitate, încălcând astfel principiul securităţii juridice şi principiul clarităţii legii.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.