Deputata USR Diana Buzoianu, vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu din Camera Deputaţilor, a sesizat Garda Naţională de Mediu, Poliţia Locală şi Primăria Constanţa în contextul poluării excesive a pârâului care face legătura între Siutghiol şi Lacul Tăbăcăriei, poluare care are consecinţe deosebit de grave asupra mediului, dar şi a sănătăţii comunităţii locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Când un lac, un râu, o pădure, un câmp este îngropat în tone de gunoaie, e clar că acolo au fost luni, poate ani de nepăsare a autorităţilor locale şi a autorităţilor cu atribuţii de control. Asta ne afectează pe noi toţi: cei vinovaţi nu plătesc, autorităţile nu îşi fac treaba, iar noi, restul, plătim cu sănătatea. Pentru situaţia în care se găsesc lacurile din Mamaia, unde gunoaiele îngroapă orice vietate, nu există nicio scuză ca să nu se intervină de urgenţă: atât să fie sancţionaţi cei care au aruncat acele deşeuri, dar şi să fie adus la starea normală acel lac. Tocmai de aceea, am depus sesizări la Garda de Mediu, la Primărie şi la Poliţia locală”, declară Diana Buzoianu, potrivit unui comunicat oficial. 
 
În sesizarea adresată Gărzii Naţionale de Mediu,USR solicită igienizarea lacului, precum şi date privind controalele efectuate de structura judeţeană a Gărzii Naţionale de Mediu în perioada 2022-2023, concluziile privind cauzele poluării excesive şi măsurile dispuse.
 
Totodată, Diana Buzoianu cere să fie comunicat dacă instituţia, în baza atribuţiilor stabilite prin HG 1005/2012, a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptele care au determinat poluarea gravă a pârâului de legătură dintre Limanul Siutghiol şi Lacul Tăbăcăriei din judeţul Constanţa.
 
USR îi solicită primarului Vergil Chiţac să lase beculeţele de Crăciun pe care vrea să dea 900.000 de euro şi să se ocupe, urgent, de curăţarea zonei afectate, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea publică, mai arată formaţiunea. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.