USR consideră că nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE) reprezintă o "cedare tactică" a preşedintelui Klaus Iohannis şi spune că, dacă PSD îl suspendă pe Klaus Iohannis, la şefia Serviciului poate fi numit preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, deputatul PSD Claudiu Manda, "unul dintre aplaudacii lui Liviu Dragnea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În faţa ameninţărilor realiste cu suspendarea, care ar fi implicat înlocuirea imediată a procurorului şef-DNA şi promulgarea legilor justiţei, preşedintele Iohannis a cedat PSD conducerea unui serviciu secret”, spune USR într-o postare pe Facebook.
 
Uniunea susţine că "PSD a inventat o adevărată conspiraţie în jurul serviciilor secrete, în special SRI, pe care l-a pus în discurs în centrul aşa-numitului stat paralel”.
 
USR mai afirmă că, dacă PSD îl suspendă pe Klaus Iohannis, la şefia SIE poate fi numit preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, deputatul PSD Cluadiu Manda.
 
“Mai mult, în cazul unei suspendări a preşedintelui, PSD ar fi putut să îl numească la conducerea SIE pe Claudiu Manda, unul dintre aplaudacii lui Liviu Dragnea la DNA şi fost contabil pentru personaje penale foarte grele”, mai spune formaţiunea.
 
De asemenea, deputatul USR Lucian Daniel Stanciu Viziteu, membru în comisia SRI, spune că nominalizarea făcută de Iohannis la şefia SIE este o “cedare tactică”: „Propunerea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE este o cedare tactică din partea preşedintelui care, sperăm că va opri planurile iresponsabile de suspendare ale liderilor PSD”.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a deputatului PSD Petru-Gabriel Vlase.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.