Senatorul USR PLUS Marius Bodea solicită Ministrului Educaţiei să trimită Corpul de Control la Iaşi pentru a demara o anchetă în cazul unui învăţător, consilier judeţean PNL, care îşi continuă activitatea didactică, în ciuda reclamaţiilor repetate privind comportamentul inadecvat la adresa elevilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, reprezentanţii USR PLUS afirmă că în lipsa unor decizii din partea Ministerului Educaţiei şi a PNL Iaşi, va iniţia proiecte de hotărâri în consiliul local şi consiliul judeţean în cazul învăţătorului respectiv.

Marius Bodea, senator USR PLUS i-a cerut vineri ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, deplasarea Corpului de Control la Iaşi pentru a verifica circumstanţele în care, după “ani de abuzuri psihice“ la adresa unor elevi, învăţătorul Constantin Şerban şi-a continuat nestingherit activitatea la catedră.

Constantin Şerban este învăţător la şcoala Mihai Codreanu din municipiul Iaşi, fiind totodată şi consilier judeţean.
„PNL Iaşi acoperă cu influenţa sa politică un monstru care distruge copilăria unor elevi şi ale cărui abuzuri răscolesc familii întregi. Paşii timizi întreprinşi de Inspectoratul Şcolar Judeţean se lovesc de o situaţie incredibilă: o decizie de sancţionare a lui Şerban poate fi dată doar de Consiliul de Administraţie al Şcolii «Mihai Codreanu», consiliu din care acesta face parte ca membru la propunerea PNL. Abuzatorul este pus să se judece pe sine. Corpul de Control al Ministrului Educaţiei trebuie să facă urgent toate demersurile necesare pentru a cerceta împrejurările prin care un individ cu un asemenea trecut recidivist încă se mai află la catedră“, a declarat senatorul USR PLUS, Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Totodată, Bodea consideră că sistemul este şubred, pentru că este incapabil să-i apere pe elevi când sunt terorizaţi de cadrele didactice.

“Nu cred că aceasta este «România educată» sau viziunea domnului ministru Câmpeanu despre felul în care se desfăşoară procesul de educaţie din ţara noastră“, mai spune senatorul USR PLUS Marius Bodea. Pe de altă parte, liderul consilierilor locali USR PLUS Iaşi, Ana Raluca Roşu, cere PNL Iaşi să îl retragă de urgenţă pe învăţătorul Şerban din Consiliul de Administraţie al Şcolii „Mihai Codreanu“.

„PNL Iaşi trebuie să vină urgent cu o altă propunere, altfel se face părtaş la toate faptele comise de secretarul general adjunct al filialei în calitatea pe care o are la catedră. Este evident că prezenţa în CA de la şcoala «Codreanu» a lui Constantin Şerban a fost posibilă prin exercitarea influenţei politice pe care acesta o are. Şerban s-a cerut în mod expres în acest consiliu de administraţie pentru a-şi păzi spatele, pentru a continua nestingherit să aibă un comportament violent şi abuzator“, a mai afirmat consilierul USR PLUS, Ana Raluca Roşu.
De asemenea, USR PLUS Iaşi cere schimbarea de către PNL Iaşi a lui Constantin Şerban din funcţia de membru în Comisia de Educaţie, Cultură şi Culte din Consiliul Judeţean, dar şi de reprezentant al CJ Iaşi în Consiliul de Administraţie al Palatului Copiilor Iaşi. 
“Este o ruşine fără margini pe care trebuie să o suportăm toţi. Şerban nu mai are ce să caute în Consiliul Judeţean, în Comisia de Educaţie, în consilii de administraţie ale unor unităţi şcolare. Noi nu am intrat în politică pentru a asista neputincioşi cum sunt abuzaţi copiii în şcoală de către şmecheri care se ascund în spatele unei sigle de partid, ci pentru a încerca să îi apărăm şi să le oferim condiţii mai bune de învăţare“, a precizat în acelaşi comunicat Daniel Dîscă, liderul consilierilor judeţeni USR PLUS.
USR PLUS Iaşi anunţă că, în lipsa unor acţiuni imediate ale Ministerului Educaţiei şi ale filialei Iaşi a PNL, va iniţia proiecte de hotărâri de Consiliu Judeţean şi Consiliu Local pentru înlăturarea din funcţii a învăţătorului Constantin Şerban.

La începutul lunii martie, 7IAŞI publica înregistrări de la lecţiile susţinute de învăţătorul Constantin Şerban unor elevi de clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu” din Iaşi. Unul dintre părinţi a reuşit să plaseze în ghiozdanul fiului său un dispozitiv de înregistrare care a surprins ţipete, ameninţări şi un limbaj neadecvat din partea învăţătorului.

Iată câteva dintre expresiile folosite de Şerban:

„Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiţi!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneşă. Citeşte de la început!!! (plânset de copil)”

„Lucrează Rodica, că vin şi te iau de niţii ăia!”

„De ce să mă iau eu de el, mă, uitaţi-vă şi voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’… Nu ştie maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea.”

Părinţii copiilor au declarat jurnaliştilor că nu este pentru prima dată când învăţătorul Şerban are un asemenea comportament, dar că sesizările lor nu au avut nici un efect.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi s-a autosesizat şi a solicitat conducerii unităţii de învăţământ să demareze de urgenţă verificări privind clarificarea aspectelor semnalate, precum şi declanşarea procedurii de cercetare disciplinară.

Decizia privind eventuala sancţionare a învăţătorului Şerban va trebui luată de către Consiliul de Administraţie al şcolii din care dascălul face parte în calitate de reprezentant al PNL.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.