USR a salutat poziţia partidului austriac NEOS, din familia europeană a USR, care şi-a anunţat susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedinta Beate Meinl-Reisinger a cerut guvernului austriac să-şi retragă decizia de a se opune aderării României la Schengen şi a arătat că ÖVP, partidul aflat la putere în Austria, pune în pericol prin această decizie chiar esenţa proiectului european şi anume libertatea, a transmis USR, într-un comunicat de presă.
 
„Austria limitează de una singură libertăţile cetăţenilor UE. Guvernul federal ar trebui să analizeze cu mare atenţie cine sunt aliaţii noştri. Formarea unei axe Nehammer-Orban-Vucic şi alienarea României, Bulgariei şi a restului ţărilor UE nu este în interesul Austriei”, a declarat Beate Meinl-Reisinger, preşedinta NEOS, potrivit sursei citate.
 
De asemenea, europarlamentara NEOS Claudia Gamon a arătat că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen încă din 2011.
 
„Aderarea unei ţări la spaţiul Schengen nu ţine de dispoziţiile şi de situaţia de moment a ÖVP (Partidul Popular Austriac din familia PNL - n.r.), ci de anumite criterii strict tehnice. E timpul ca neacceptarea acestora în Schengen să se încheie”, a precizat Claudia Gamon.
 
Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, Afaceri Interne, care va avea loc joi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.