Uniunea Salvaţi România organizează un nou referendum intern, în care membrii partidului vor decide, la începutul lunii octombrie, dacă doresc să existe o colaborare între USR şi platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloş, a declarat, marţi, vicepreşedintele formaţiunii Ionuţ Moşteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă există vreo colaborare între USR şi Dacian Cioloş, deputatul a spus că mai mulţi membri din partid colaborează informal cu platforma România 100.

„O colaborare  există informal între diverşi membri dintre USR şi platforma România 100. Mecanismul intern al referendumului, tocmai am văzut că funcţionează, şi membri partidului vor să fie consultaţi şi implicaţi în deciziile majore ale partidului. Există un referendum care a fost lansat de la colegii din filiala Mehedinţi prin care au cerut consultarea bazei partidului penru o viitoare colaborare între USR şi platforma România 100. Statutar, asta va dura două luni şi va întâmplă la începutul lui octombrie”, a răspuns vicepreşedintele USR.

Chestionat în continuare ce înseamnă colaborare, Moşteanu a spus că „această întrebarea va da un mandat Biroului Naţional să înceapă nişte discuţii formale cu platforma România 100”.

De asemenea, întrebat dacă cele două formaţiuni vor merge în tandem sau va exista o fuziune, el a susţinut că „asta rămâne de văzut”.

„Întrebarea referendumului pot să v-o citesc exact: sunteţi de acord ca USR să iniţieze discuţii pentru colaborarea cu România 100?. Referendumul intern, ca mecanism, pleacă de jos în sus, de la bază către conducere. Asta este întrebarea gândită de colegii noştri, va fi un referendum şi în funcţie de asta BN va decidee paşii următori”, a adăugat vicepreşedintele USR.

Ionuţ Moşteanu a mai spus că fuziune şi colaborare sunt două chestiuni diferite şi ar trebui să existe două întrebări în acest sens la referendumul intern.

„Sunt două nintrebari diferite, sunt de acord cu dumneavoastră, colaborare şi fuziune sunt două chestiuni diferite şi probabil ar trebuie să fie două, momentan avem doar una şi o să avem un răspuns care o să dea startul unor discuţii formale şi pe parcursul discuţiilor o să vedem cum este cel mai bine pentru cele două formaţiuni”, a subliniat deputatul.

El a declarat că, cel mai probabil, şi acest referendum intern se va desfăşura online, urmând ca la înceutul lunii octombrie să aibă loc votul.

„Acest referendum a fost creat de filiala din Mehedinţi şi, cel mai probabil, se va desfăşura online după acelaşi mecansim, unde vorm avea o lună de zile de dezbateri şi apoi la începutul lui octombrie se va vota tot aşa pe aceeaşi platforma care a funcţionat foarte bine până acum. Se pot face oricâte (referendumuri – n.r.), deci mecanismul de consultare a bazei partidului permite declanşarea unui referendum la cererea BN sau a 200 dintre membri”, a conchis Ionuţ Moşteanu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.