USR îl acuză pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că blochează trimiterea la Curtea Constituţională (CCR) a celor un milion de semnături strânse pentru iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice”, care au fost depuse la Parlament din 21 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Liviu Dragnea încearcă să blocheze acţiunea fără penali la nivelul secretariatului Parlamentului. Încercând să vedem care este stadiul, tocmai am aflat că iniţiativa încă nu a fost trimisă la Curtea Constituţională, deşi semnăturile au fost depuse din 21 septembrie. În 26 octombrie, USR a făcut o solicitare expresă Secretariatului să transmită aceste semnături Curţii Constituţionale, pentru că există un termen de 60 de zile şi în continuare Liviu Dragnea refuză să transmită semnăturile pentru «Fără penali» de la Secretariatul Camerei Deputaţilor către CCR”, a declarat, joi, liderul USR Dan Barna.

Barna a precizat că USR solicită ca în Biroul permanent de săptămâna viitoare să fie introdusă solicitarea uniunii pe ordinea de zi şi semnăturile să fie transmise către CCR, aşa cum expres prevede legislaţia în vigoare.

”Este o încercare de blocare a acestei iniţiative, sub pretext tehnic - că nu s-a terminat copierea, nişte motive care de fapt nu stau în picioare şi care de fapt nu sunt reale. Este pur şi simplu o încercare de tergiversare şi de blocare a acestei iniţiative”, a subliniat Dan Barna.

Prin iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice”, pentru care USR a strâns peste un milion de semnături, se propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.