USR, prin vocea deputatului Cristian Seidler, i-a cerut, marţi, în şedinţa de plen a Camerei, lui Marcel Ciolacu, să pună la vot pe agenda şedinţei de mâine desfiinţarea pensiilor parlamentarilor. Alfred Simonis, liderul parlamentarilor PSD, a replicat că ”îl frapează ipocrizia celor de la USR” şi a arătat că PSD a anunţat deja că vor face un nou proiect de lege care va impozita toate pensiile speciale care depăşesc salariul preşedintelui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul USR Cristian Seidler a profitat de faptul că şedinţa de plen era condusă de preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu, şi i-a cerut să pună pe ordinea de zi de miercuri a proiectului de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. 

”Dacă mâine tot avem BOR, şi mâine plen reunit, nu aţi vrea să se reunească comisia de statut şi să dea raport pe abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor? (..) Nu aţi vrea să faceţi ceea ce promiteţi? Astăzi raport, mâine abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi apoi să le eliminăm şi pe celalte”, a spus Seidler. 

În replică, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a răspuns: ”Mă frapează de fiecare dată ipocrizia celor de la USR, au stat un an de zile la guvernare, şi nu numai că nu au reuşit să elimine pensiile speciale, dar nu au avut nicio treabă. Aţi intrat în Opoziţie şi vă apucaţi iar de penali în funcţii publice, de pensii speciale”, a spus e. 

El a continuat: ”Dacă aţi fi citit bine motivarea Curţii, aţi fi văzut că acolo scria clar că faptul că am făcut-o pe repede înainte a reprezentat un impediment. V-am anunţat deja că vom face un nou proiect de lege care va impozita toate pensiile speciale din România care depăşesc salariul preşedintelui României şi avem certitudinea sau măcar speranţa că va fi constituţional.  Restul, poveştile astea populiste, să facem azi ceva, mâine să votăm şi peste doua luni iar să fie neconstituţional, să ne învârtim într-un cerc vicios, nu asta este soluţia pentru pensiile speciale”, a mai spus Simonis. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.