USR Bucureşti cere demiterea directorului Centrului pentru Seniori, Alexandra Dobre, după anunţul de organizare a unei tabere gratuite pentru 1.000 de pensionari în Grecia, acuzând incompetenţă managerială. USR solicită şi oprirea proiectului, spunând că este o risipă de bani publici şi un pericol pentru sănătatea celor în vârstă. Joi dimineaţă, zeci de persoane s-au adunat în faţa sediului Centrului pentru Seniori pentru a se înscrie în tabăra gratuită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cer demiterea imediată a Alexandrei Dobre din funcţia de director al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti pentru incompetenţă managerială şi pentru faptul că reprezintă în sine un pericol iminent la adresa banului public şi la adresa sănătăţii oamenilor. Solicit, de asemenea, stoparea de urgenţă a proiectului privind cele 1.000 de excursii gratuite în Grecia. De acest proiect a auzit doar <<cine trebuie>> şi asta înseamnă o mare nedreptate la adresa celor câteva sute de mii de persoane vârstnice din Bucureşti. Acest proiect înseamnă nu doar o risipă inutilă a banului public, ci şi un pericol real la adresa sănătăţii celor în vârstă”, transmite preşedintele USR Bucureşti şi consilier general Roxana Wring.

Ea mai spune că preocuparea Primăriei Capitalei pentru persoanele în vârstă ar trebui să fie una reală, şi nu electorală, pentru că oamenii au nevoie de sprijin şi de suport, or acordarea unor excursii gratuite pentru 1.000 de persoane, în condiţiile în care în Bucureşti sunt câteva mii de vârstnici, "nu este doar o prostie, ci şi o ticăloşie”.

"Înseamnă o risipă pur şi simplu inconştientă a unor sume din care se puteau face proiecte cu adevărat necesare pentru bătrâni”, subliniază Roxana Wring.

Câteva zeci de persoane s-au adunat joi în faţa sediului Centrului pentru Seniori pentru a depune actele de înscriere pe unul dintre cele 1.000 de locuri oferite de municipalitate în tabăra gratuită în Grecia, în localitatea Paralia-Katerini. Beneficiari pot fi pensionarii care au cel puţin 50 de ani împliniţi, locuiesc în Bucureşti şi au un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 de lei). 

Pachetul de vacanţă cuprinde, pe lângă masă, cazare şi transport, petreceri tematice („Seară Grecească”, „Seară Românească”), excursii la Muntele Olimp, vizitarea obiectivelor turistice din Meteora cu un ghid turistic şi activităţi recreative. Primăria Capitalei va plăti pentru toate acestea aproximativ 2 milioane de lei, potrivit anunţului de achiziţie, contractul fiind încheiat cu SC TRAMP TRAVEL INTERNATIONAL SRL

Faţă de îmbulzeala creată joi la Centrul pentru Seniori a reacţionat şi consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

"Nu, nu e o poză de pe vremea în care Oana Zăvoranu îşi dona garderoba... Este doar un efect logic al politicii imorale a lui Firea prin care, pe criteriul << primul venit, primul servit>> dă vacanţe gratis în Grecia. Ei credeau că pot merge pe burtă, să afle doar ai lor, pensionarii apropiaţi de PSD. Dar ghinion, existăm şi noi, opoziţia, şi le-am stricat planurile. Aici nu este Voluntari, aici este Bucureşti!”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

El cere, la rândul său, oprirea proiectului, spunând că e o bătaie de joc şi o jignire la adresa bucureştenilor, întrebându-se retoric dacă s-a finalziat consolidarea clădirilor cu risc seismic, anveloparea blocurilor sau au toate şcolile autorizaţie pentru incendiu.

"Îi cer Primarului General, Gabriela Firea, STOPAREA IMEDIATĂ a acestui program imoral, prin care trimite în vacanţă 1.000 de oameni pe banii altor oameni! Aşa ceva este inacceptabil! Sper să nu-i treacă prin minte să facă ca atunci cand a dat bani gratis pentru biclete de a crescut numărul de vouchere de la 5.000 la 30.000! Asta este o bătaie de joc şi o jignire la adresa bucureştenilor! Am terminat consolidarea clădirilor cu risc seismic şi noi nu ştim? Au toate şcolie autorizaţie pentru incendiu? A terminat de anvelopat blocurile din Bucureşti? Nu-i este ruşine?”, a mai spus Ciucu.

Directorul Centrului pentru Seniori, Alexandra Dobre, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.