USR anunţă că a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor ca ministrul Sănătăţii, Victor Costache, să fie invitat pentru a oferi explicaţii în cadrul ”Orei Guvernului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem să ştim ce măsuri ia pentru protejarea cadrelor medicale, în condiţiile în care avem peste 100 de medici, asistente şi infirmiere infectate deja în România. Vrem să aflăm şi cum pot fi testate mai multe persoane. Şi ce va face ministerul pentru ca Direcţiile de sănătate publică să acţioneze cu mai multă promptitudine, iar anumite categorii de persoane, precum bolnavii cronici şi cei ieşiţi din izolare la domiciliu, să nu mai fie expuse riscului prin ore întregi de stat la cozi”, a transmis USR.

Reprezentanţii formaţiunii anunţă că mai vor să afle de la ministrul Sănătăţii dacă sprijină şi se implică în organizarea caravanelor medicale propuse de USR şi Asociaţia Caravana cu Medici, astfel încât să ajungă în mediul rural echipe de medici şi asistente care să informeze oamenii şi să efectueze teste de depistare a infectării cu coronavirus.

”Biroul Permanent a acceptat solicitarea USR şi odată ce va fi găsită modalitatea tehnică pentru ca ministrul Sănătăţii să poată participa la dezbatere de la distanţă, aşteptăm de la domnul Victor Costache detalii concrete despre măsurile pe care intenţionează să le adopte în combaterea epidemiei cauzate de noul coronavirus”, a mai transmis USR.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.