Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a mulţumit, joi, la Palatul Cotroceni, României pentru solidaritatea cu poporul ucrainean şi i-a felicitat pe românii care i-au primit pe cei care fug din calea războiului, cu braţele deschise. ”Nu vom uita solidaritatea poporului român, în aceste momente esenţiale”, a spus aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Domnule preşedinte, sunt aici pentru a vă mulţumi şi să  îi felicit din toată inima pe românii care i-au primit pe cei care fug din calea războiului, cu braţele deschise. Sunt momente de solidaritate cu Ucraina şi cu victimele acestui război atroce”, a spus preşedintele Comisiei Europene în declaraţia comună. 
 
Ursula von der Leyen a continuat: ”Dumneavoastră le oferiţi o rază de speranţă. Sute de mii de persoane fug din calea armelor lui Putin, îşi lasă familiile şi averea strânsă, în urmă, uneori pleacă împreună cu copiii, pentru a găsi un loc mai sigur în Uniunea Europeană. Cel puţin un milion de locuitori din Ucraina au plecat în ultimele zile iar România a oferit adăpost şi alimente pentru 55.000 de persoane. 
 
România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume, când a început războiul, România a ajutat toţi refugiaţii de la vama Siret, cu pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deshis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare, prin misiuni de strângere de fonduri. România nu doar că îi primeşte pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante”, a mai spus preşedintele Comisiei Europene. 
 
Potrivit Ursulei von der Leyen, ”România a asigurat medicamente pentru Ucraina”. 
 
”Sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate, în sânul Europei şi vă mulţumesc din suflet pentru exemplu dat”, a completat aceasta. 
 
Preşedintele Comisiei Europene a ţinut să precizeze că Uniunea Europeană a alocat 500 de milioane de euro, din bugetul UE pentru a face faţă consecinţelor devastatoare ale acestui război. 
 
”Ne vom aminti permanent hotărârea şi curajul populaţiei ucrainene, care reprezintă o inspiraţie pentru noi şi, deasemenea, nu vom uita solidaritatea poporului român, în aceste momente esenţiale”, a spus Ursula von der Leyen, arătând că UE va institui sancţiuni dure pentru Federaţia Rusă. ”Am instituit sancţiuni fără precent, care vor fi aplicate inclusiv de partenerii noştri din întreaga lume, sancţiuni cu impact economic” a mai precizat preşedintele Comisiei Europene. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.