Vineri are loc, la sediile PSD şi PNL, proteste ale sindicaliştilor EUROPOL, pentru drepturile poliţiştilor şi pensionarilor militari. O delegaţie a Sindicatului a intrat la negocieri cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă sindicatul, pe pagina de Facebook. Marcel Ciolacu a precizat că i-a asigurat pe poliţişti că va duce mai departe mesajele lor în coaliţia de guvernare şi va cere ministrului de Interne Lucian Bode să găsească soluţii pentru ca tranşa a treia din Legea Salarizării să fie prevăzută în Bugetul pe anul 2022. La sediul PNL, sindicaliştii au aruncat cu fumigene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Am discutat astăzi cu delegaţia sindicatelor din Poliţie şi din Poliţia Penitenciară despre îngrijorările privind aplicarea Legii Salarizării Unitare. I-am asigurat că voi duce mesajele lor în coaliţia de guvernare şi că voi solicita ministrului Bode să găsească soluţii pentru ca tranşa a treia din Legea Salarizării să fie prevăzută în Bugetul pe anul 2022. Voi rămâne în contact cu reprezentanţii sindicatelor pentru a găsi soluţii pentru toate problemele cu care se confruntă poliţiştii. Solicitările lor sunt extrem de corecte, iar guvernul are datoria să le rezolve!”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook. 

ŞTIREA INIŢIALĂ Câteva zeci de sindicalişti au venit, vineri, la sediul central al Partidului Social Democrat din Kiseleff. Sindicaliştii au protestat cu pancarte pe care scrie: ”Jos Mafia din Ministerul de Interne”, ”Jos Mafia din Poliţia Română”, ”Legea Salarizării nu M.A.I este unitară!”. O parte din sindicalişti s-a deplasat şi la sediul central al Partidului Naţional LIberal din Aleea Modrogan nr 1, însă nu au fost primiţi de niciun lider. 

EUROPOL a transmis, printr-un comunicat, că ”poliţiştii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării”. 

”Din 2007, poliţiştii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creşterea salariului minim pe economie, pentru că altfel aveam şi acum salariul de 1.100 lei, cum era în 2013. Facem un apel către toţi poliţiştii, sindicalizaţi sau nesindicalizaţi, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activităţii”, se precizează în comunicatul sindicatului EUROPOL.

„Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiţi pe post de mercenari ai interdicţiilor aplicate în numele ‘COVIDULUI’. NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, se mai afirmă în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.