Ministrul Culturii, Raluca Turcan a afirmat vineri, la Palatul Victoria, despre Florin Cîţu, că este ”fostul său coleg, pentru că s-a retras din grupul parlamentar PNL din Senat”. Despre ancheta DNA în care Cîţu este cercetat pentru achiziţia de vaccinuri din pandemie, Turcan a spus că priveşte situaţia domniei sale cum priveşte situaţia oricărui om care într-un moment sau altul se confruntă cu justiţia, iar justiţia este independentă şi îşi urmează calea. În replică, senatorul Florin Cîţu a transmis News.ro că nu s-a retras din grupul senatorial, pentru că nu are niciun motiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat pentru News.ro că nu s-a retras din grupul parlamentar pentru că nu are niciun motiv. ”Statutul PNL este clar”, a menţionat Cîţu. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În primul rând vă pot spune un lucru pe care l-am spus de fiecare dată când există un demers al justiţiei şi anume justiţia este independentă şi îşi urmează calea”, a spus ministrul Raluca Turcan. 

Ea a precizast că, ”în calitate de om politic, nu poate să facă niciun comentariu pentru că nu este profesionist din partea ei să se pronunţe cu privire la fondul unei anchete în justiţie.

”La fel tratez şi situaţia colegului, fostului meu coleg, că s-a retras din grupul senatorial, dar am fost colegi în Guvern, la fel privesc şi situaţia domniei sale cum privesc şi situaţia oricărui om care într-un moment sau altul se confruntă cu justiţia”, a mai spus Turcan. 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţa, după ce Parchetul a anunţat ancheta în privinţa achiziţiei de vaccinuri, că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu.

Ciucă afirma atunci că a avut o discuţie cu Cîţu, care i-a spus că va demisiona din grupul senatorilor PNL, urmând a rămâne senator neafiliat din punct de vedere politic.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.