O parte dintre cei care au protestat la Parlament faţă de certificatul verde pentru angajaţi continuă manifestaţia de protest la Guvern, ei deplasându-se în marş prin centrul Capitalei. Sute de oameni au protestat marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii au ajuns la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi. Preşedintele de şedinţă Daniel Suciu, de la PSD, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că maşinile din curtea Parlamentului sunt vandalizate şi i-a cerut liderului AUR George Simion să meargă să vorbească cu protestatarii. În replică, George Simion de la AUR a spus că şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către cei care protestează. Jandarmeria precizează că nu a folosit forţa şi că încearcă să-i determine pe protestatari să iasă din curtea Palatului Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Mai multe autoturisme, vandalizate în curtea Parlamentului / Protestatarii au scris mesaje, cu spray: Hoţi! Asasini! - FOTO
CITEȘTE ȘI Corlăţean: Ambasadorului Japoniei, blocat în Parlament din cauza protestului. I s-a asigurat coridor de către SPP şi Jandarmerie/ Ar fi fost vandalizată şi masina reprezentantului Ambasadei SUA, care s-a întâlnit cu Cîţu
CITEȘTE ȘI George Simion, scandal în plenul Camerei, la portavoce / Deputaţii AUR strigă: Jos cenzura! Alfred Simonis (PSD): Nu avem niciun certificat la vot, nu mai minţi!

UPDATE - O parte dintre cei care au protestat la Palatul Parlamentului, unde au avut loc şi incidente violente, s-au deplasat în marş prin centrul Capitalei, blocând total un sens de mers, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană- Piaţa Victoriei, pentru a-şi continua manifestaţia.

Pe traseu ei au continuat să scandeze împotriva obligativităţii certificatului verde pentru angajaţi.

CITEȘTE ȘI Daniel Suciu (PSD) de la tribuna plenului: Maşinile din parcarea Parlamentului sunt vandalizate în timp ce vorbim / Simion: Şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către protestatari

UPDATE - ”La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituţiei. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forţa sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanţi să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora şi să se îndrepte către ieşirea din curtea instituţiei, prin zona indicată de forţele de ordine”, a transmis Jandarmeria.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

ŞTIREA INIŢIALĂ - George Simion a declarat într-o intervenţie LIVE pe Facebook că sunt aşteptaţi zeci de mii de români, din toată ţara, la acest protest şi că mulţi se află pe drum. Protestul a fost anunţat pentru ora 9.00, însă mulţimea s-a adunat încă de la ora 8.00 în faţa Parlamentului. 

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

Protestatarii strigă ”Libertate”, ”Venim peste voi” ”Jos criminalii” şi poartă steaguri, cerând ca certificatul verde la locul de muncă să nu fie introdus. 

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Copreşedintele AUR spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”. ”Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat el. 

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

”Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.