Un protest al AUR împotriva vaccinării obligatorii are loc, joi, la Ministerul Sănătăţii, mai multe persoane cerând demisia ministrului Rafila. O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca „stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila. Ministrul PSD a reinterat că vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie şi a adăugat că ”orice demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei”. Mai mulţi jandarmi păzesc intrarea clădirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Alexandru Rafila, reacţie la protestul din faţa ministerului, împotriva obligativităţii vaccinării: Demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei - VIDEO
CITEȘTE ȘI Protest AUR la Ministerul Sănătăţii – Jandarmeria: Organizatorul a îndemnat participanţii să blocheze accesul în instituţia publică / Negocieri pentru ca protestatarul urcat pe clădire să coboane

UPDATE:  O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca „stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

Jandarmii intervin pentru a păstra ordinea la protest. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Protestatarii AUR au pancarte cu mesajele: „Vaccinare egal intoxicare”, „Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”. Unii manifestanţi au tricouri cu însemnul „Frăţia Ortodoxă” şi steaguri cu tricolorul.

Aceştia strigă: „Hoţii!”, „Rafila, demisia!”. 

„Întotdeauna vom fi împotriva opricărei obligativităţi. Consider că pacientul trebuie să fie informat şi statul trebuie să protejeze cetăţenii, ceea ce nu se întâmplă în România”, a declarat un participant la protest. 

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat cu privire la protestul de joi anunţat de către reprezentanţii AUR împotriva vaccinării, despre care aceştia spun că va deveni obligatorie în România, că este absolut iresponsabil să transmiţi astfel de mesaje false, mai ales că în Strategia Naţională de Vaccinare nu se regăseşte nicio prevedere care să indice faptul că va deveni obligatorie vaccinare. Pe lângă faptul că ministrul PSD a reiterat că vaccinare nu va fi obligatorie în ţara noastră, el a mai atras atenţia că România este pe ultimul loc în UE privind vaccinurile tradiţionale în rândul tinerilor.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.