Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen s-au aflat duminică la Catedrala Evanghelică din centrul Sibiului, unde a avut loc o slujbă de inaugurare, la finalul unui proces de reabilitare care a durat trei ani. La plecare. preşedintele a afirmat că, după renovare, lăcaşul de cult este „mai cald şi mai primitor” şi că s-a bucurat să vadă că în Sibiu, lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - „Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea, foarte important, arată că aici, în Sibiu şi în această comunitate se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea ahitectonică. Sunt foarte bucuros să văd că aici, în Sibiu, lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine”, a declarat Klaus Iohannis la ieşirea de la slujba care a avut loc în Biserica Evanghelică.
 
Şeful statului a adăugat că după renovare, lăcaşul de cult este „mai cald şi mai primitor”.

ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Preşedintele şi soţia sa Carmen au sosit în Piaţa Huet, unde se află biserica, fiind întâmpinaţi de reprezentanţi ai lăcaşului de cult, după care au intrat, pentru a asista la ceremonia religioasă. 

Procesul de reabilitare a Bisericii Evanghelice din centrul Sibiului a început în 2018, fiind finanţat din fonduri europene.

Forma actuală este cea de după renovarea din 1520, pe structura vechii bazilici din secolul al Xll-lea. Interiorul bisericii este în stil gotic, cu bolţi arcuite şi pietre funerare pe pereţii din nord

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.