Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, că reuniunea trilaterală România - Bulgaria – Grecia, la care participă, reprezintă un format foarte util de consultări, în care vor discuta teme relevante pentru regiunea noastră, dar şi teme de actualitate ale agendei europene şi de securitate. La întâlnire participă şi comisarii europeni Adina Vălean şi Margaritis Schinas, mai spune premierul, el precizând că acest lucru reprezintă o dovadă în plus a angajamentului Uniunii Europene de a consolida cooperarea regională şi de a sprijini proiectele majore de interconectivitate între cele trei ţări. România poate, în parteneriat cu Bulgaria şi Grecia, să aibă o influenţă mai mare în Uniunea Europeană, promovând rolul său central în reconstrucţia Ucrainei şi dorinţa de a vedea Republica Moldova şi statele din Balcanii de Vest cât mai rapid în Uniunea Europeană, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

UPDATE - Premierul scrie ca a participat, la Varna, la Trilaterala România-Bulgaria-Grecia prin care a relansat dialogul dintre ţările noastre în jurul unor proiecte concrete de interconectare în transporturi, energie, comerţ sau securitate.

 
”În prezenţa reprezentanţilor Comisiei Europene, a prim-ministrului grec, Kyriakos Mitsotakis, şi cel al Bulgariei, Nikolai Denkov, am reiterat ambiţia României de a deveni rapid stat membru al spaţiului Schengen şi de a deveni un actor economic influent în regiune. Cu această ocazie, toate cele trei state am agreat să implementăm un plan de acţiune comun pentru a avea evoluţii semnificative în cooperarea trilaterală”, a subliniat premierul. 
 
Marcel Ciolacu afirmă că ”România poate, în parteneriat cu Bulgaria şi Grecia, să aibă o influenţă mai mare în Uniunea Europeană, promovând rolul său central în reconstrucţia Ucrainei şi dorinţa de a vedea Republica Moldova şi statele din Balcanii de Vest cât mai rapid în Uniunea Europeană”. 

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Mă aflu astăzi la Varna, la reuniunea trilaterală România - Bulgaria – Grecia, un format foarte util de consultări. Împreună cu omologii mei, prim-ministrul Republicii Bulgaria, Nikolai Denkov, şi prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, discutăm teme relevante pentru regiunea noastră, dar şi pe teme de actualitate ale agendei europene şi de securitate”, a transmis premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Şeful Executivului arată că ”participarea la discuţii a comisarilor europeni Adina Vălean şi Margaritis Schinas reprezintă o dovadă în plus a angajamentului Uniunii Europene de a consolida cooperarea regională şi de a sprijini proiectele majore de interconectivitate între ţările noastre”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.