Comisiile de buget-finanţe din Parlament au dat, miercuri, raport favorabil pe proiectele bugetului de stat şi cel al asigurărilor pe 2022. Comisiile urmează să îşi redacteze raportul şi tot astăzi va începe dezbaterea în plenul reunit al celor două Camere. Conducerea Parlamentului a stabilit că plenul reunit am Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc, miercuri, la 16.30, pentru a dezbate şi vota cele două proiecte privind bugetul pe anul viitor. La începerea plenului, un deputat AUR a reproşat că şedinţa se desfăşoară cu încălcarea regulilor şi normelor de bun simţ, iar deputatul neafiliat Violeta Alexandru a precizat că parlamentarii nu au primit rapoartele pe cele două propuneri legislative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE La începutul şedinţei prezidate de cei doi preşedinte ai Camerelor Parlamentului, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, preşedintele Camerei a anunţat că „din totalul de 466 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat, până acum, prezenţa 238”. 

„Domnule preşedinte efemer al Camerei Deputaţilor, domnule Ciolacu, vreau să se consemneze că această şedinţă pentru dezbaterea şi votul asupra bugetului pe anul 2022 aţi făcut-o cu încălcarea tuturor normelor, regulilor de bun simţ şi morale”, a afirmat deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica, în plenul reunit.

La rândul ei, înaintea votării pentru aprobarea ordini de zi a şedinţei, deputata neafiliată Violeta Alexandru a precizat că parlamentarii nu au primit încă rapoartele adoptat de comisiile de buget pe cele două proiecte de lege.

„Nu avem raportul pe proiectele. Ne puneţi să votăm ordinea de zi a ceva asupra căruia nu avem raportul pus la dispoziţie nici până la acest moment”, a declarat Violeta Alexandru.

UPDATE: Astfel, Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună, de la ora 16.30, pentru a vota proiectul bugetului de stat pe 2022, au stabilit miercuri Birourile permanente reunite ale celor două Camere.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale au primit raport de admitere, cu 23 de voturi ”pentru”, 9 voturi ”împotrivă” şi nicio abţinere. 

Dezbaterile din comisiile reunite au început marţi, iar astăzi au primit avize ministerele Familiei, Fondurilor Europene, Transporturilor, Finanţelor Publice, Cercetării, Educaţiei, Ministerul de Externe. 

Preşedintele de şedinţă Bogdan Huţucă a anunţat, după vot, că este posibil ca miercuri seară să înceapă dezbaterile pe bugetul de stat şi în plenul reunit al celor două Camere. 

Birourile permanente reunite ale Parlamentului se vor reuni la ora 15.00 pentru a stabili când se dă votul final pe buget, plenul reunit urmând să înceapă, potrivit unor surse, la ora 17.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.