Preşedintele PNL, Ludovic Orban, face, sâmbătă, declaraţii de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional. ”Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii”, a afirmat Orban, precizând că au fost validaţi 72 de candidaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Liderul PNL a prcizat că unele dintre candidaturile primite din teritoriu nu au fost acceptate. 

”Avem situaţii în care nu am finalizat evaluarea în cazul unor candidaţi sau verificările procedurale necesare pentru astfel de poziţii. De asemenea, avem situaţia unor candidaţi unde Comisia de evaluare nu a fost de acord. Le vom comunica organizaţiilor aceste situaţii unde am considerat că persoana propusă nu îndeplineşte condiţiile de profesionalism. Aş prefera să nu dau exemple pe tema asta. Vom aştepta alte niminalizări. Sunt convins că vor exista alte nominalizări care vor respecta exigenţele stabilite împreună”, a mai declarat Orban. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. A existat o evaluare făcută de o comisie. (...) Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea,  am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat Orban. 

Lierul PNL a precizat că una dintre persoanele susţinute este Lucian Heiuş care a fost deputat şi va fi secretar de stat la Ministerul Finanţelor.
 
Va mai fi susţinută Florica Cherecheş care va gira funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi Copii şi Adopţii.
 
”De asemenea, în ceea ce priveşte reprezentanţi ai PNL care şi-au desfăşurat activitatea aş menţiona pe domnul Ionel Sreioşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, pe Aurel Simion secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Am mers în unele situaţii pe continuitate, de asemenea, am mers pe reprezentanţi potriviţi care să gireze funcţii publice”, a mai precizat liderul PNL. 
 
Şedinţa a avut loc de la ora 11.00, în sistem videoconferinţă.
 
În urma negocierilor din coaliţie s-a stabilit că PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.
 
"Termenul până la care toţi prefecţii şi subprefecţii, mai exact 127 la număr, trebuie să fie numiţi conform reglementărilor din Ordonanţa 3, prin care prefectul este demnitar, este 8 martie. Deci, până în data de 8 martie, toţi prefecţii şi subprefecţii din România vor fi numiţi în baza noilor reglementări legale adoptate de către Guvernul României. Fiind demnitari, clar fiecare formaţiune politică îşi va valida în propriile structuri propunerile le va înainta către structura centrală a partidului, partidul are obligaţia să verifice aceste propuneri, să le valideze în structurile centrale - în cazul nostru în cadru Biroului Executiv Naţional - după care ele vor veni la Ministrul Afacerilor Interne”, a declarat, vineri, ministrul de Interne, Lucian Bode.
 
Recent, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, au criticat decizia PNL de a da reprezentanţilor UDMR Prefectura Cluj. 
 
"Şi eu şi domnul Tişe avem majorităţi alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate oraşului şi judeţului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roşii pe care ştim bine că nu avem voie să le trecem niciodată. Totuşi, PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi, pentru că, din acest punct de vedere, este foarte greu, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj atunci când s-a făcut în coaliţie această decizie politică. Eu am fost preşedinte al PDL şi mereu au fost prefecţi liberali la Cluj. Şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de vot adus partidului”, a declarat Emil Boc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.