Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban. a anunţat duminică seară, după şedinţa conducerii liberale, că listele candidaţilor pentru alegerile parlamentare au fost validate aproape în unanimitate şi cu foarte mici modificări faţă de propunerile înaintate de filiale. Orban a precizat că ministrul Apărării Nicolae Ciucă, devenit membru PNL, va candida pe primul loc la Senat în Dolj şi că doar doi membri ai Cabinetului nu vor candida, miniştrii Bogdan Aurescu şi Marcel Boloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am validat listele practic aproape cu unanimitate. Sunt în cea mai mare parte, cu foarte puţine morificări, cele transmise de fialiale”, a afirmat Orban,

El a anunţat că ministrul Apărării Nicolae Ciucă, a cărui înscriere în PNL a fost anunţată duminică seară, va candida pe locul 1 la Senat în Dolj.

Potrivit liderului PNL, Mara Mareş, liderul organizaţiei de tineret, va candida la Bucureşti la Cameră.

”În rest, am mers pe propunerile formulate  de filiale”, a subliniat Ludovic Orban.

El a precizat că la alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează toţi miniştrii. excepţie făcând ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş, despre care a afirmat că ”e liberal, dar e preot misionar şi preferă să slujească” şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu care este diplomat de carieră.

Conform lui Orban, la Dolj, candidează la Camera Deputaţilor ministrul Tineretului şi Sportului Ionuţ Stroe, ministrul Dezvoltării Ionel Ştefan este pelocul 1 la Camera Deputaţilor, la Vrancea, unde candiează şi şeful Cancelariei, Ionel Dancă, El a mai amintit că ministrul Muncii Violeta Alexandru candidează în Bucureşti, la Cameră, iar cel de Finanţe, Florin Câţu este pe primul loc la Senat, tot în Bucureşti. De asemenea, ministrul Educaţiei Monica Anisiei şi secretarul general al Guvernului Antonel Tănase sunt candidaţitot la Bucureşti.

”Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile. Vom stabili obiectivul naţional şi un obiectiv pentru fiecare filială judeţeană”, a adăugat el.

Ludovic Orban s-a refeirit şi cei care nu se mai regăsesc pe liste fie pentru că nu au mai candidat, fie din cauza conjuncturii, mulumindu-le şi anunţând că vor continua împreună,

”Chiar dacă unii dintre ei nu se mai regăsesc pe liste, contninuăm împreună”, a dat asigurări preşedintele PNL.
El a spus că la Ialomiţa preşedintele Tinel Gheorghe, parlamentar cu state vechi, şi-a dat demisia. Acolo Robert Chioveanu, preşedinte ANSVSA şi secretarul de stat din MEC Luminiţa Barcari vor deschide listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor.
Orban susţine că la filiala de la Argeş a susţinut candidatura lui Daniel Constatin care a susţinut PNL „într-un moment decisiv”
„Aşa au mai fost nemulţumiti şi la Mureş, şi la Brăila. Eu am încercat să vorbesc şi cu cei de pe locuri considerate neeligibile şi le-am transmis că dacă pun osul la treabă, au şansa de a fi aleşi”, a precizat el.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.