Ludovic Orban a anunţat, întrebat dacă liberalii au validat să fie susţinut pentru preluarea şefiei Camerei Deputaţilor în noul Legislativ, că acest lucru a fost firesc şi că face parte din mandatul acordat de echipa de negociere a PNL cu celelalte partide în vederea formării noului Guvern. Din echipa de negociere vor mai face parte Rareş Bogdan, Robert Sighiartău, Cristian Buşoi, precum şi Florin Roman, Daniel Fenechiu, Raluca Turcan şi Alina Gorghiu pentru discuţiile legate de Parlament, au spus surse liberale, pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE În afară de liderul PNL Ludovic Orban şi Florin Cîţu, propus premier de către liberali, din echipa de negociere pentru guvernare vor face mai face parte Robert Sighiartău şi Rareş Bogdan, au declarat surse din partid, pentru News.ro.

La nivel parlamentar, în echipa de negociere va fi Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au adăugat sursele citate. Pentru programul de guvernare vor negocia Florin Cîţu, Cristian Buşoi şi Ionel Dancă.

ŞTIREA INIŢIALĂ „E în cadrul mandatului acordat de echipe de negociere, dar este firească. Nu a fost propunerea mea. Noi nu am avut majoritate parlamentară în perioada de guvernare. Acum avem posibilitatea să avem, nu e majoritate foarte largă şi va trebuie să existe o conducere foarte serioasă pe orice proiect de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri seara la finalul BPN al PNL dacă a fost un vot al liberalilor pentru susţinerea sa în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Liderul liberalilor a mai spus că PNL a decis să formeze o echipă de negociere cu celelalte partide în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să susţină noul Executiv.

„Am decis formarea unei echipe de negociere care să fie condusă de preşedintele PNL, premierul propus şi vom avea discuţii legate şi de Parlament”, a explicat Orban.

Şi USR-PLUS are vrea să revendice şefia Camerei Deputaţilor şi preşedinte al forului legislativ să fie Dan Barna. 

Conducerea PNL a decis să susţinerea unei coaliţii de guvernare cu USR-PLUS şi UDMR. Liberalii vor discuta în acest sens şi cu reprezentanţii minorităţilor din Camera Deputaţilor.

BPN al PNL a mai validat, miercuri seara, ca Florin Cîţu să fie propunerea de premier în noul Guvern. 

Cîţu a mai fost desemnat premier de către şeful statului, pe 26 februarie, însă acesta şi-a depus mandatul şi astfel votul de învestitură pentru Guvern în Parlament nu a mai fost dat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.