Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de numire în funcţie a noilor miniştri ai Muncii şi Familiei, respectiv Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero. Noii miniştri PSD ai Muncii şi Familiei au depus miercuri jurământul la Palatul Cotroceni, într-o ceremonie scurtă, în care preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut declaraţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu şi ministrul Familiei, Natalia Intotero au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia a durat doar câteva minute. Preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut declaraţii în cadrul evenimentului. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 iulie 2023, Decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii şi solidarităţii sociale şi Decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse.

Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, miercuri, la ora 14.00, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi a ministrului familiei, tineretului şi egalităţii de şanse. 

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii. Ministerul Familiei a fost votată să preia portofoliul Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre nominalizările PSD pentru ministerele Muncii şi Familiei, şi anume deputatele Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero, că sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Bruxelles, despre mesajul PSD privind o demisie de onoare şi a ministrului PNL al Culturii, Raluca Turcan, că ”demisiile politice au fost suficiente, iar pentru moment este important să se găsească toate persoanele vinovate de grozăviile descoperite”.

Şeful statului a mai spus că a fost informat de către premier cu privire la nominalizarea Simonei Bucura Oprescu şi a Nataliei Intotero şi miercuri, noii miniştri la Muncă şi Familie vor depune jurământul. 

 

Cele două îi înlocuiesc pe Marius Budăi şi Gabriela Firea, care şi-au dat demisia săptămâna trecută, după scandalul centrelor pentru îngrijirea bătrânilor din judeţul Ilfov. 

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.