Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat, sâmbătă, la mitingul PNL din Piaţa Unirii din Iaşi, pe ieşeni să meargă la vot în 26 mai. "Votul vostru contează", le-a spus el. Şeful statului a făcut o baie de mulţime înainte de a urca pe scenă. Un consilier PSD a urmărit discursurile de la o terasă aflată în Piaţa Unirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "În Europa România contează. În Europa, votul Românilor contează. Voi sunteţi Europa! Ca să arătăm lumii că nu suntem un naem de hoţi, că suntem un neam cinstit, care vrea să fie în Europa, pentru toate acestea, mergem la vot. Pemtru viitorul nostru, pe 26 mai mergem să votăm", a spus Iohannis.

"De doi ani şi jumătate, PSD încearcă să îndoaie legile ca să-şi facă scăpaţi infractorii cocoţaţi în fruntea statului. Dragi români, dacă pierdem independenţa justiţiei, atunci pierdem şi şansa pentru a avea autostrăzi, spitale, grădiniţe şi şcoli. Dacă îi lăsăm pe ei să ne strice ţara, atunci românii sunt cei care vor plăti. Aşa nu se poate! Să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoţi, ci un neam de oameni cinstiţi. Pentru toate acestea, pentru viitorul nostru, pe 26 mai mergem să votăm!", a mai spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Unirii pe finalul mitingului, în timp ce vorbea liderul PNL Ludovic Orban. 

Şeful statului a făcut o baie de mulţime, apoi timp de câteva minute a stat într-un colţ al pieţei, între membrii liberali, fiind ultimul dintre cei care a vorbit la mitingul PNL. Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat Rareş Bogdan, Adina Vălean, Siegfried Mureşan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan şi liderii PNL Iaşi, Costel Alexe şi Marius Bodea. 

Euoparlamentarul Siegfried Mureşan le-a spus participanţilor bun venit la Neamţ, după care a corectat eroarea făcută.

Consilierul PSD Mihai Gavril a stat pe parcursul mitingului la o terasă din Piaţa Unirii, urmârind discursurile membrilor liberali. Circulaţia tramvaielor prin Piaţa Unirii a fost închisă pe tot parcursul evenimentului. Jandarmii au instalat garduri metalice în jurul pieţei, însă fără a restricţiona accesul oamenilor în zonă, cum s-a întâmplat la mitingul regional de joi al PSD.

La miting au participat aproximativ 8.000 de membri şi simpatizanţi PNL din Iaşi, Suceava, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Neamţ. La finalul mitingului, mai multi membri ai PNL au ramas in piata sa stranga gunoaiele.

Preşedintele s-a aflat sâmbătă la Iaşi, unde a participat la o dezbatere despre educaţie şi şi-a lansat cartea „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la toate evenimentele el fiind însoţit de lideri PNL. Cu fiecare ocaziE, Iohannis a criticat vehement.PSD

La reuniune au participat preşedintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, alături de candidaţi ai partidului la alegerile europarlamentare Rares Bogdan, Siegfried Muresan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Vlad Nistor, Mihai Ţurcanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.