Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a afirmat, luni seară, despre depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, că acesta nu avea ”nicio şansă”, lucru cunoscut încă de la desemnare. ”Nici nu ştiu de ce a fost desemnat”, a afirmat Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a comentat, luni seară, la Digi 24, depunerea mandatului de către premierul desemnat: ”Şi-a dat seama că nu are nicio şansă să fie investit Guvernul, un lucru care era cunoscut încă de la desemnarea sa. Era clar ca nu avea nicio şansă, nici nu ştiu de ce a fost desemnat”.  

Orban a afirmat că liberalii iau decizii, sub noua conducere, ”cam cum se plimba Cîţu când a fost oprit în SUA”.  

”De la 1 septembrie, România se află într-o criză politică, guvernamentală, PNL este prăbuşit, (...) conducerea aleasă la Congres ia decizii cam cum se plimba Cîţu când a fost oprit în SUA”, a afirmat Orban.  

”Personal nu pot să înţeleg acest sir de decizii care nu au făcut altceva decât să ducă la prelungirea crizei politice, o prelungire a crizei politice şi guvernamentale într-o situaţie extrem de gravă pentru România şi cetăţenii români”, a adăugat fostul preşedinte al liberalilor. 

Potrivit acestuia, ”prima şi cea mai mare prostie a fost demiterea ministrului Justiţiei, pe data de 1 septembrie”.

”Ulterior, cramponarea de funcţie a lui Florin Cîţu pentru că singura soluţie politică onorabilă de a asigura un guvern de centru-dreapta care să aibă un program de guvernare cât mai  apropiat de programul de campanie al PNL era refacerea coaliţiei. Totul depindea numai de înţelegerea de către Florin Cîţu de a renunţa la o poziţie personală atunci când e în joc soarta ţării. Practic Florin Cîţu şi astăzi este premier interimar. Din momentul respectiv, din 1 septembrie a fost un şir de decizii absurde care  nu au făcut decât să adâncească criza politică”, a adăugat Ludovic Orban. 

Acesta a adăugat că, oficial, el este singurul candidat pentru funcţia de premier votat statutar de PNL. 

”Singurul candidat de prim ministru oficial care este votat în conformitate cu Statutul PNL sunt eu. Conform prevederilor Statutului PNL candidatul la funcţia de prim-ministru şi candidatul la funcţia de preşedinte se votează în Consiliul Naţional. Evident, că nu mă aştept să mă nominalizeze, sunt voci care cer excluderea mea”, a mai afirmat Ludovic Orban. 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, luni seară, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, că-şi va depune mandatul, existând vaianta în care el să fie desemnat din nou, dar cu alt mandat de negociere a susţinerii, care să includă şi PSD, afirmă surse liberale.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.