Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat, vineri seară, la Parchetul General. La ieşirea de la Parchet, Dragnea a declarat că a fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile sale potrivit cărora protestul din 10 august ar fi fost o tentativă de lovitură de stat, el susţinând că a fost întrebat dacă are elemente în sprijinul declaraţiilor sale şi că le-a prezentat procurorului. Liderul PSD a fost aşteptat în faţa Parchetului de mai mulţi protestatari care au strigat "Hoţule" şi "Dragnea infractorul a gazat poporul".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:24 - Liviu Dragnea: Am fost audiat ca martor în legătură cu afirmaţiile privind o lovitură de stat

"Am fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile de lovitură de stat. Am fost întrebat dacă am elemente în sprijinul afirmaţiilor mele şi le-am prezentat procurorului. Tot ce am avut de spus am spus în faţa procurorului", a declarat Liviu Dragnea la ieşirea de la Parchetul General, unde a fost audiat timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Întrebat dacă a depus vreun document la Parchet, el a spus că nu a depus niciun document.

De asemenea, întrebat dacă le-a spus procurorilor despre finanţarea externă a protestului din 10 august, Liviu Dragnea a răspuns: "Ce le-am spus dumnealor nu vă pot spune dumneavoastră". El a mai susţinut că nu a primit informări nici de la SRI, nici de la MAI. 

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnaliştii l-au întrebat pe liderul PSD şi dacă îi este teamă că va fi pus sub acuzare în acest dosar şi a răspuns: "Nici vorbă".

Liderul PSD a mai afirmat că le-a spus procurorilor că, în opinia sa, Jandarmeria a acţionat legal, în condiţiile în care acolo "au fost violenţe mari". 

Întrebat cine este vinovat pentru violenţele din 10 august dacă Jandarmeria a acţionat legal, Dragnea a răspuns: "Cei care au organizat aceste violenţe". 

Dragnea a fost vizibil iritat de întrebările jurnaliştilor, dar şi de cei câţiva protestatari care l-au asşteptat în faţa Parchetului şi care au strigat "Hoţule", "Dragnea infractorul a gazat poporul" sau "Să gazezi nilşte copii, cât de javră poţi să fii". 

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

La un moment, unul dintre protestatari l-a întrebat: "De ce sunteţi atât de bogat, de unde furaţi? ", iar liderul PSD a replicat: “N-am furat nimic! Unde e bogăţia mea? Nu v-aţi săturat de atâtea minciuni?”. 

Liderul PSD a mers la maşină flancat de jandarmi şi poliţişti.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, audiat la Parchetul General

Liviu Dragnea a ajuns la Parchetul General după ora 18.00.

El le-a spus jurnaliştilor că a fost chemat pentru a fi audiat în calitate de martor. Întrebat dacă are legătură cu declaraţiile sale potrivit cărora în 10 august s-a încercat o lovitură de stat, liderul PSD a răspuns: "Sper ca aia să fie".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

“Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit că săptămâna viitoare o să iasă. E mai puţin important de unde (am informaţiile – n.r.), dar sunt sigur că vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi tip paramilitar, că au vrut să ocupe prin violenţă sediul Guvernului şi au provocat întruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat. Eu sper ca DIICOT şi Parchetul General să ancheteze şi să îşi facă datoria faţă de ţară şi de stat, nu faţă de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru că în faţa unor evidenţe, dacă vor ieşi aşa cum am auzit eu, este foarte greu să se mai ascundă adevărul. Noi ce trebuia să facem? Şi aşa s-a urmărit prin toate acţiunile, Iohannis, Cioloş, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazăr, să se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca să pregătească, probabil, o altă acţiune în care jandarmii să se dea de o parte şi să paralizeze instituţiile statului. Care erau motivele pentru care trebuia demisă doamna Carmen Dan? Asta s-a discutat în CEx, şi de aici am văzut că de a doua zi au început atacurile la mine. Le duc şi pe astea, dar eu le spun tuturor colegilor de partid: obiectivul tuturor, în mod sincer trebuie să fie păstrarea guvernării”, susţinea Liviu Dragnea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.