Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal are acelaşi mandat pentru un guvern minoritar PNL-UDMR şi că nu există nicio flexibilizare a acestui mandat. Premierul interimar a cerut din nou celor două formaţiuni, USR şi PSD, să susţină Cabinetul Ciucă în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, la sediul partidului, că nu există o flexibilizare a mandatului PNL în negocierile pemntru formarea Guvernului.

”Nu ştiu cine a fost mandatat. Domnul premier desemnat este propus de PNL, poate fi mandatat doar de conducerea PNL”, a spus Cîţu, înntrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a spus premierului desemnat, Nicolae Ciucă, că poate flexibiliza mandatul de negociere.

”Nu există o flexibilizare a mandatului (...) Dacă ar exista, nu se poate face decât în BPN, nu  fost niciun BPN până acum, aşa că rămânem aşa cum am stabilit”, a adăugat preşedintele liberalilor. 
 
Acesta precizat că nu va exista marţi un BPN al PNL. 
 
”În continuare ne uităm la opţiuni şi vom continua discuţiile atât  cu USR şi cu ceilalţi parlamentari din Parlamentul României pentru a vedea care sunt condiţiile în care ar vota un guvern minoritar”, a mai declarat Cîţu. 

El a arătat că din discuţiile premierului desemnat Nicolae Ciucă cu PSD, nu a reieşit că PSD doreşte intrarea la guvernare, întrebat fiind despre varianta ca PSD să susţină Guvernul, dacă va primi portofoliile Finanţelor şi Sănătăţii.

”În acest moment avem mandat doar pentru un guvern minoritar, PNL-UDMR, cu susţinere în Parlamentul României.  Fac apel la preşedinţii celor două partide, USR şi PSD, să facă ce au spus până acum şi anume că vor să avem un Guvern”, a mai spus Cîţu.

Despre şansele ca Nicolae Ciucă să strângă o majoritate, Cîţu a spus că vor discuta cu parlamentarii, despre susţinerea unui guvern minoritar şi a precizat că USR şi PSD sunt izolaţi, iar PNl are cele mai multe voturi, cu UDMR şi susţinut de minorităţi.

”Eu, personal, şi PNL vom depune toate eforturile pentru ca acest Guvern să fie învestit, şi vom vedea care sunt acele puncte cu USR şi PSD, pentru că trece guvernul”, a arătat Florin Cîţu.

Florin Cîţu a reiterat că PNL a făcut o concesie majoră, renunţând la propunerea cu el premier.

”PNL a arătat că poate trece peste acest moment, este momentul ca şi cei de la USR şi PSD să facă această concesie”, a mai spus Cîţu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.