Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, sâmbătă seară, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că premierului Viorica Dăncilă i s-a solicitat ca Guvernul să adopte o Ordonanţă de Urgenţă prin care să fie anulate protocoalele între SRI şi instituţiile din justiţie şi efectele acestora. Liviu Dragnea s-a întrebat retoric dacă este normal ca justiţia din România să fie "penetrată” de SRI şi a susţinut, în acest context, că a aflat că ar exista un protocol de colaborare inclusiv între Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi TVR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a vorbit sâmbătă seară într-o conferinţă de presă după şedinţa CEx de la Neptun despre protocoalele încheiate între instituţiile din domeniul justiţiei şi Serviciul Român de Informaţii (SRI). 

"Tot la grupurile parlamentare s-a discutat despre situaţia creată de protocoale mai ales de ultimul protocol care a apărut în spaţiul public, nu ăla transmis de SRI şi Parchetul General, ci celălalt de care nu vreau să vorbească. Până la urmă s-a cerut doamnei Viorica Dăncilă ca Guvernul să adopte rapid Ordonanţă de Urgenţă prin care să anuleze protocoalele, prin care să anuleze şi efectele acestor protocoale. Am spus că noi avem deja un proiect de lege depus în Parlament în această vară de către mine şi domnul Tăriceanu şi de domnul Mircea Drăghici, se pot inspira de acolo”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus şi că faptul că două treimi dintre magistraţi au dosare penale ridică semne de întrebare cu privire la libertatea lor de a lua decizii. 

"A fost şi este în continuare foarte multă nemulţumire generată de aceste protocoale şi de asemenea de fapul că din informaţiile care au apărut în spaţiul public, două treimi dintre magistraţi să aibă dosare penale ridică semne mari de întrebare în ceea ce priveşte libertatea acestora de a adopta decizii”, a adăugat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea s-a întrebat retoric dacă este normal ca justiţia din România să fie "penetrată” de SRI şi a susţinut, în acest context, că a aflat că ar exista un protocol de colaborare inclusiv între Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi TVR. 

"Nouă ni se pare normal ca justiţia din România să fie penetrată de SRI atâţia ani de zile? Să existe protocoale între Parchetul General şi Ministerul Mediului? Între Parchetul General şi SRI? Vi se pare normal să existe un protocol între Parchetul General şi Curtea de Apel? Între SRI şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie? Am auzit că există un protocol şi între DNA şi TVR. Vorbesc serios. Chiar ar fi frumos. (...) Cineva mi-a zis ieri. Dacă e aşa, atunci e foarte grav. Nu ştiu ce implică acel protocol, dar am auzit, şi dacă e aşa, aş vrea ca măcar TVR-ul, că de la DNA am înţeles că nu are cine să vorbească, nu ştiu, cineva să ne spună dacă această informaţie e adevărată. De ce ar trebui să fie un protocol secret? De când are dreptul o instituţie judiciară să clasifice un protocol? Dincolo de faptul că de ce ar trebui să-l faci”, a mai susţinut Liviu Dragnea.

Liderul PSD nu a vrut să spună de unde are această informaţie, însă a atras atenţia că este grav dacă informaţia este adevărată şi conducerea TVR ştie acest lucru. "Chiar nu are importanţă cine mi-a spus asta. Problema nu e că există protocol, ci cine e ăla care a dat informaţia. Din punctul meu de vedere, e foarte grav dacă există acest protocol la TVR. Dacă conducerea ştie că există acest protocol şi stă în continuare şi tace, e foarte grav”, a subliniat Dragnea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.