Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la Antena 3, referindu-se la situaţia tensionată în partid reclamată de Gabriela Firea, că a aflat despre acest lucru în cursul acestei săptămâni şi a calificat drept "prostii" acuzaţiile acesteia conform cărora o spionează. El a mai spus că urmează o discuţie serioasă în partid şi, făcând din nou trimirere la Firea, a apreciat că nu poţi să vii cu argumente insuficiente ca să ceri demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, afirmând că primarului genera "i s-a inoculat ideea că cineva a vrut sau vrea să arunce vina ipotetică pentru 10 august pe umerii prefectului". Liderul PSD a precizat că nu consideră că vina aparţine cuiva după violenţele de la protestul diasporei. El a spus că din şunctul său de vedere Gabriela Firea nu riscă excluderea, dar nu ştie care va fo poziţia CEx.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Dragnea: Să vedem de ce sunt nervoşi şi care sunt cei nervoşi că PSD rămâne la guvernare - Conducerea SRI nu o să mai aibă puterea şi nici posibilitatea să facă sau să fărâme guverne, partide să influenţeze decizii, să trimită sentinţe în plic

"Nu am cum să spionez. Nu am serviciu propriu de spionaj. Astea sunt prostii. Credeţi că MAI, unde lucrează oameni serioşi, care ştiu ce înseamnă legea, să spioneze pentru o persoană publică, să iasă din lege? Eu încerc să nu răspund la atacuri personale, aşa cum nu am făcut nici săptămâna asta. Nu pot să fiu de acord cu acuzaţii la adresa Guvernului nostru", a spus Liviu Dragnea.

El a respins punctual acuzaţiile lui Firea inclusiv afirmaţiile conform cărora nu a fost ajutată în calitate de primar.

“M-au demonizat, m-au vopsit în culorile iadului. Dacă plouă e din cauza mea, dacă nu plouă e din cauza mea. Dacă ninge e din cauza mea, dacă a intrat pesta porcină e din cauza mea. Orice se întâmplă e din cauza mea. M-au condamnat, au făcut orice în speranţa că eu voi ceda şi o să le deschid uşa partidului. Nu s-a întâmplat. Au încercat cu dosare, cu cătuşe, cu condamnări la mulţi membri PSD, cu promisiuni mieroase. PSD n-a cedat şi nu cedează. Acum au mers pe ideea de a merge din interior. Dacă toate nerealizările de la primăria generală sunt din cauza mea, e în regulă, o duc şi pe asta. Nu sunt de acord şi nu e permis să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile s-au discutat, se discută în partid”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă Firea va fi pedepsită, Dragnea a răspuns: "Eu nu sunt adeptul pedepselor mai aspre. Urmează o discuţie serioasă în partid, pentru că un dialog prin presă, o întrecere socialistă, care iese mai mult în presă..."

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Gabriela Firea ministrului de Interne pentru violenţele de la protestul diasporei, şi dacă trebuie să plece cineva din partid în urma acestui scandal, Dragnea a replicat: “Eu zic că PSD să rămână la guvernare. Cine a oprit pe cine să vorbească în partid vreodată de când sunt eu preşedinte? A apărut o supărare cu doamna Carmen Dan. Iertaţi-mă, măcar altcineva putea susţine demiterea doamnei Carmen Dan. Nu poţi să vii cu argumente insuficiente să ceri demisia ministrului de Interne în partid. De ce? Sunt absolut convins că doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva a vrut sau vrea să arunce vina ipotetică pentru 10 august pe umerii doamnei prefect”.

El spune că a vorbit cu Gabriela Firea şi i-a explicat că “s-a rupt din context” declaraţia ministrului de Interne şi că, de fapt, aceaasta nu a aruncat vina pe prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, cu privire la violenţele din 10 august.

“Am văzut în presă, i-am şi spus doamnei Firea cu o zi înainte de CEx că asta este opinia mea, cum s-a rupt din context declaraţia domanei ministru de Interne care n-a acuzat prefectul şi care făceau legătură că vezi doamne, doamna Dan a spus ceva despre prefect, care e apropiat de doamna primar general”, a mai afirmat Dragnea.

Întrebat în legătură cu excluderea Gabrielei firea din partid, el a răspuns: ”Din partea mea, nu! N-am de unde să ştiu dacă riscă din partea CEx. Nu depinde de mine”.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că are informaţii ”certe” că este spionată de către Liviu Dragnea care îi urmăreşte activitatea, dar urmăreşte şi sediul Primăriei în care lucrează. 

”Am informaţii certe că mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, urmăreşte chiar clădirea Primăriei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de dumnealui sau de către colegi foarte apropiaţi ai dumnealui ca să fie întrebaţi de ce au fost la mine”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.