Levi Strauss a anunţat că va reduce numărul modelelor mai puţin populare disponibile în perioada sărbătorilor, ca strategie de protejare împotriva tarifelor impuse de SUA. Producătorul de jeans îşi propune astfel să evite reducerile de preţ necesare pentru a lichida stocurile greu vandabile, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Joi, compania a ridicat estimările privind veniturile şi profitul anual, mizând pe cererea crescută pentru colecţii noi care includ rochii, fuste şi jeanşi cu croială largă, în ciuda faptului că mulţi cumpărători americani devin mai prudenţi în faţa creşterii generale a preţurilor.

”Analizăm strict productivitatea ofertelor noastre”, a declarat Harmit Singh, directorul financiar Levi Strauss, pentru Reuters. El a explicat că se elimină din portofoliu culorile şi modelele care nu se vând, pentru a face loc produselor noi.

”Reducem astfel şi discounturile”, a spus Singh.

Alte companii americane, precum producătorul de jucării Hasbro, au adoptat tactici similare, tăind liniile de produse mai puţin performante, o strategie folosită şi în timpul pandemiei, de exemplu de Nike.

Levi Strauss a implementat o strategie de ”asortiment comun”, producând articole identice sau similare în mai multe pieţe, pentru a avea flexibilitatea de a redistribui rapid stocurile la nivel global.

Tarifele vamale impuse de administraţia Trump ţărilor precum China, Cambodgia, Vietnam şi Bangladesh au determinat companiile să-şi regândească lanţurile de aprovizionare. Costurile suplimentare pentru vămuirea unui container de jeans pot atinge zeci de mii de dolari, ceea ce va creşte preţurile de vânzare cu amănuntul, mai ales în perioada critică a cumpărăturilor de sărbători.

Marja operaţională a Levi Strauss a crescut la 7,5% în ultimul trimestru, faţă de 1,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Analiştii au salutat decizia companiei de a reduce drastic numărul codurilor de produs (SKU), o măsură considerată eficientă şi sustenabilă.

”Decizia Levi de a reduce SKU-urile neproductive este una inteligentă şi sustenabilă”, a comentat Angeli Gianchandani, lector la NYU.

”Nike a aplicat o strategie similară – 'mai puţine, mai mari, mai curajoase' – iar branduri precum Coach şi Uniqlo au avut succes concentrându-se pe produsele-vedetă.”

Şi Hasbro a anunţat în aprilie o reducere semnificativă a SKU-urilor şi o scădere a importurilor din China, favorizând în schimb produse fabricate în India, considerate mai stabile.

Inclusiv comercianţii mai mici, care vând prin Amazon, şi-au redus oferta pentru a compensa impactul tarifelor şi al comisioanelor. Mulţi dintre ei preferă să participe la evenimente de discounturi precum Black Friday şi Cyber Monday.

Firma de consultanţă Front Row, specializată în marketing e-commerce pentru branduri de frumuseţe precum Tatcha (Unilever) şi Ouai (Procter & Gamble), a menţionat că mai mulţi clienţi au redus numărul produselor oferite în cadrul Prime Day, care s-a desfăşurat pe parcursul a 98 de ore.

Potrivit Adobe Analytics, retailerii americani au înregistrat vânzări de 7,9 miliarde de dolari doar în prima zi a evenimentului Prime Day, marcând cel mai mare volum de cumpărături online din acest an.

”Tot mai multe branduri se gândesc să reducă din SKU-uri. Încearcă să optimizeze acel 20% din portofoliu care generează 80% din vânzări”, a spus Alexandra Carmody, vicepreşedinte comercial la Front Row.

Chiar şi Bogg Bag, companie care vinde genţi de plajă din plastic la 80 de dolari în magazinele Dick's Sporting Goods şi pe Amazon, a redus numărul articolelor disponibile pentru sezonul de iarnă, pentru a se concentra exclusiv pe cele mai bine vândute produse, a declarat CEO-ul Kim Vaccarella.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.