Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri seara, că Guvernul îşi va continua activitatea şi că va merge în Parlament, unde va încerca să obţină susţinerea necesară, nu pentru că „ţine de scaun”, ci pentru că are o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români. În replică, preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că premierul Viorica Dăncilă este complet ruptă de realitatea societăţii româneşti şi că este înconjurată de oameni care o împiedică să vadă adevărul. Orban a afirmat că Dăncilă este „produsul lui Dragnea”, care probabil o considera „un rebut”. La rândul său, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că partidul său ar putea să susţină un guvern restructurat al PSD, cu condiţia ca Viorica Dăncilă să renunţe la candidatura la alegerile prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Orban: Viorica Dăncilă este complet ruptă de realitatea societăţii româneşti, trăieşte înconjurată de oameni care o împiedică să vadă adevărul
CITEȘTE ȘI Ponta: ”Dacă Dăncilă nu mai candidează, suntem dispuşi să susţinem un guvern restructurat”

„Am urmărit cu dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis”, a spus Dăncilă, adăugând că atitudinea nu este surprinzătoare, deoarece de doi ani şi jumătate se foloseşte de funcţia pe care o deţine pentru a bloca şi critica fără temei Guvernul.

„Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituţională de mediator între partide politice cu cea de sabotaj. Preşedintele nu a înţeles nici de această dată câtă nevoie are România de maturitate din partea clasei politice, de stabilitatea instituţiilor statului, care trebuie să funcţioneze indiferent de interesul electoral”, a adăugat premierul.

„Este un comportament la fel de imatur şi egoist ca cel al dlui Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniştrilor. În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile şi a tuturor acestor domni cu pretenţii de bărbaţi de stat, care din considerente electorale menţin instabilitate, noi ne vom continua activitatea”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Ea a spus că va merge în Parlament pentru a obţine susţinerea.

„Vom merge în Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt, şi spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, aşa cum am promis în 2016”, a mai declarat Dăncilă.

Premierul a spus că mai sunt multe lucruri de făcut pentru ţară, nu a fost o guvernare perfectă, dar a fost o guvernare eficientă.

„Dl Iohannis îşi aduce singur laude şi ne garantează că România este o ţară stabilă în timp ce face tot posibilul să o destabilizeze, blocând sistematic activitatea acestui guvern”, a subliniat Dăncilă, menţionând că preşedintele a blocat de mai multe ori numirea miniştrilor, ”după bunul plac”.

Ea a precizat că preşedintele nu a avut încredere în Guvern, amintind că preşedinţia UE a României a debutat cu criticile lui Klaus Iohannis şi s-a încheiat cu aprecierea tuturor statelor membre.

”Dacă dl Iohannis consideră că acest Guvern a eşuat pentru că a crescut pensiile şi salariile, a generat una dintre cele mai mari creşteri din UE, a dus şomajul la un minim istoric şi a crescut considerabil investiţiile, înseamnă că un guvern de succes este ceea ce ne propune opoziţia pe care el o încurajează - tăieri de pensii şi salarii, eliminarea sprijinului pentru angajaţi, tăierea veniturilor specialiştilor din IT, renunţarea la dreptul de proprietate şi convieţuirea în grupuri. Aceasta este viziunea preşedintelui pentru un guvern de succes?”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a afirmat că este de-a deprtul revoltător că foloseşte de la tribuna Preşedinţiei expresia ”guvern corupt”. „Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte probe pentru această afirmaţie. Îi asigur pe toţi românii că, în ceea ce mă priveşte, nu a existat niciun act de corupţie şi nici o problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea. Dl Iohannis îşi vinde sloganul, însă în realitatea nu-şi doreşte nici un Guvern normal, nici un Parlament normal şi nici o societate normală”, a adăugat premierul.

Dăncilă a spus că acest guvern criticat de preşedinte este acelaşi guvern „lăudat de preşedintele Trump pentru performanţele economice”, lăudat de toate statele UE şi oficialii europeni pentru preşedinţia Consiliului UE.

„Am văzut laşitatea dlui Tăriceanu, am văzut minciunile dlui Ponta, am văzut plângerile penale din partea dlui Orban şi jignirile dlui Barna, am văzut încă o dată atacurile dlui Iohannis. Înţeleg că trebuie să mă lupt cu toţi aceşti bărbaţi de stat ai României, care nu au înţeles că lupta politică este pe proiecte, şi nu pe cine ţipă sau jigneşte mai tare”, a mai declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă spus că, dacă toţi aceşti oameni politici se poziţionează împotriva unui singur om, înseamnă că ea trebuie să aibă alături românii, femeile din această ţară, toţi „oamenii de bine”, care vor echilibru şi consens.

Ea a mai spus că nu a luat niciodată vreo măsură împotriva românilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.