Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedintele şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnar premier. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat că parlamentarii liberali vor depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că vor strânge toate forţele politice din Parlament pentru a îndepărta coaliţia PSD-ALDE de la guvernare. Consiliul Naţional al PNL a adoptat şi o rezoluţie conform căreia toate filialele partidului sunt obligate să aibă pagină de Facebook şi site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 15:06 - Consiliul Naţional al PNL a validat susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat şi pe Ludovic Orban premier

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedintele şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnar premier.

Pentru susţinerea candidaturii lui Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
 
În ceea ce priveşte candidatul PNL la funcţia de premier, au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Cataramă, iar 23 au fost declarate nule.
 
Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe anaize şi pe studii de impact.
 
El a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.
 

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL, Gheorghe Flutur, a declarat duminică, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, că salută susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte şi, de asemenea, susţinerea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru. El afirmă că pentru asta partidul trebuie „să fie bine organizat şi întărit în teritoriu”.

„S-a discutat astăzi un lucru extrem de important pe care îl salut – parteneriatul cu preşedintele României şi, de asemenea, candidatura la funcţia de prim-ministru (a lui Ludovic Orban – n.r.). Pentru asta toată lumea ştie că partidul trebuie întâi să fie bine organizat şi colegii mai au discutat despre organizarea partidului şi întărirea lui în teritoriu”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, PNL trebuie să aibă mesaje pentru a întări partidul şi toţi liberalii trebuie să răspundă unor provocări ale societăţii româneşti.

„Trebuie să aibă mesaj şi am câteva sugetii (...) eu cred că noi trebuie să răspundem la câteva provocări. Uneori ne-am grăbit să scoatem guverne din umbră, de la soare, ne-au făcut ţăndări programul de guvernare, că nici n-am mai apucat să îl aplicăm, dar dacă PNL este responsabil, şi ştiu că este, trebuie să răspundă imediat la nişte provocări ale societăţii româneşti”, a continuat acesta.

UPDATE 13:59 - PNL anunţă depunerea, în această sesiune parlamentară, a unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat duminică, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, că parlamentarii liberali vor depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că vor strânge toate forţele politice din Parlament pentru a îndepărta coaliţia PSD-ALDE de la guvernare.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

„Cred că astăzi, de aici, noi, cu toţii, trebuie să plecăm mult mai înflăcăraţi şi să spunem două lucruri extrem de răspicat: PSD-ALDE chiar trebuie să părăsească guvernarea până când răul pe care îl fac României nu este ireversibil şi, doi, PNL trebuie să ajungă la guvernare şi depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură. (...) Vom urmări încă de pe acum să strângem toate forţele politice, om cu om în Parlamentul României, să schimbăm majoritatea, să îndepărtăm PSD de la guvernare şi PNL să ajungă să guverneze România”, a declarat Raluca Turcan.

UPDATE 13:48 - Rezoluţie adoptată de PNL: Toate filialele vor avea pagină de Facebook şi site cu informaţii actualizate şi vor promova dialogul prin social media

Consiliul Naţional al PNL a adoptat, duminică, o rezoluţie conform căreia toate filialele partidului sunt obligate să aibă pagină de Facebook şi site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media.

”Filialele judeţene şi locale ale Partidului Naţional Liberal vor avea: 1. pagină de facebook prin care să fie promovată echipa, separat de cea a preşedintelui acesteia, dar şi campaniile şi poziţiile exprimate de Biroul Executiv al partidului respectiv deciziile conducerii filialei, evenimentele şi acţiunile ce urmează a se desfăşura sau rezultatele celor care au avut loc; 2. pagină de internet unde se vor găsi cu uşurinţă informaţii precum: CV-urile reprezentanţilor partidului în autorităţile judeţene şi locale, dar şi la nivel naţional, câte o adresă de e-mail a fiecăruia şi numerele lor de telefon, programul audienţelor săptămânale. De asemenea – toate poziţiile publice ale partidului”, prevede documentul.

Totodată, pe fiecare pagină de internet ar trebui poziţionat, ”cât mai vizibil, formularul de înscriere pentru orice persoană dornică să se alăture echipei PNL, un formular simplificat şi conectat la baza de date naţională a partidului pentru păstrarea unei evidenţe riguroase”.

UPDATE 13:33 - Florin Roman, la CN al PNL: Nu putem accepta la nesfârşit ca doar unii să tragă, iar restul să trăiască de pe munca lor. Ne batem pentru fiecare vot în fiecare colţ al României

Vicepreşedintele PNL Florin Roman le-a spus, duminică, liberalilor reuniţi în Consiliul Naţional, nu se va mai accepta ca doar unii să tragă, iar restul să trăiască de pe munca lor, ci toţi trebuie să se bată pentru fiecare vot în fiecare colţ al României.

”E o întâlnire politică, democratică, nemilitarizată, cu un Consiliu Naţional unde liderul partidului, cei care stau pe scenă şi în sală nu au nevoie de protecţie, nu trebuie păziţi de jandarmi, nu trebuie păziţi de poliţişti locali. Suntem la o manifestare democratică fără buloane, fără bastoane şi fără dubele lui Dragnea”, a spus Roman.

El a precizat că este unul dintre cei care cred că PNL poate să bată PSD.

UPDATE 13:17 - Turcan: Nu există altă variantă pentru a prelua guvernarea în România decât PNL; USR şi PMP nu au oameni care să asigure o decizie politică solidă

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, duminică, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, că PNL este gata să guverneze România, afirmând că liberalii sunt „singura formaţiune politică care poate schimba destinul României” şi că USR şi PMP nu au oameni care „să asigure o decizie politică solidă”.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

„Energiile din interiorul PNL se vor concentra pe două direcţii – una cu care ne luptăm deja destul de bine în ultima perioadă, de contracarare a politicilor PSD, dar, în primul rând, una prin care să sădim încrederea în PNL şi să-i convingem pe toţi cei din jurul nostru că nu există altă variantă pentru a prelua guvernarea în România decât PNL. Activitatea parlamentară a PNL de la ultimul Consiliu Naţional s-a concentrat pe două direcţii – una a fost exact aceea de a sancţiona fără echivoc ipocrizia, minciuna şi incompetenţa celor care astăzi guvernează România şi care ne îndreaptă de partenerii noştri din UE. A doua, de a crea această percepţie că PNL este gata să guverneze, prin soluţiile pe care le are pentru România”, a declarat Raluca Turcan.

UPDATE 12:35 - Consiliul Naţional al PNL votează astăzi susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat şi pe Orban - premier

Consiliul Naţional al PNL a decis să voteze astăzi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis de către PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale, precum şi desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier dacă liberalii vor câştiga alegerile parlamentare. 

Iulian Dumitrescu a propus validarea în mod statutar prin votul Consiliului Naţional a lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, drept propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru.

La rândul său, Ludovic Orban a propus introducerea unui nou punct pe ordinea de zi.

”Permiteţi-mi să propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfinţire a unei decizii care a fost luată şi la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere  statutar, dar şi politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional. După cum vedeţi, de o bună perioadă de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. (...) Vă propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, şi anume validarea candidaturii la funcţia de preşedinte al României a domnului Klaus Iohannis, susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a afirmat Orban.

Validarea celor două propuneri se va face prin vot cu buletine.

În cursul dimineaţii a avut loc şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

La această oră, are loc reuniunea Consiliului Naţional al partidului, care are pe ordinea de zi prezentarea raportului Biroului Executiv, a raporturilor de activitate ale grupurilor parlamentare, adoptarea criteriilor de evaluare a filialelor teritoriale, precum şi a rezoluţiei privind strategia PNL de deschidere către societate - ”PNL zi de zi alături de oameni”.

La reuniune participă 785 de liberali.

Din Consiliul Naţional al PNL fac parte, ca membri de drept, membrii BPN, reprezentanţii PNL în Parlamentul României şi în Parlamentul European, preşedinţii de consilii judeţene, primarii liberali, liderii organizaţiilor judeţene ale partidului.

De obicei, Consiliul Naţional se întruneşte semestrial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.