Consiliul Naţional al PNL a adoptat, duminică, o rezoluţie conform căreia toate filialele partidului sunt obligate să aibă pagină de Facebook şi site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Filialele judeţene şi locale ale Partidului Naţional Liberal vor avea: 1. pagină de facebook prin care să fie promovată echipa, separat de cea a preşedintelui acesteia, dar şi campaniile şi poziţiile exprimate de Biroul Executiv al partidului respectiv deciziile conducerii filialei, evenimentele şi acţiunile ce urmează a se desfăşura sau rezultatele celor care au avut loc; 2. pagină de internet unde se vor găsi cu uşurinţă informaţii precum: CV-urile reprezentanţilor partidului în autorităţile judeţene şi locale, dar şi la nivel naţional, câte o adresă de e-mail a fiecăruia şi numerele lor de telefon, programul audienţelor săptămânale. De asemenea – toate poziţiile publice ale partidului”, prevede documentul.

Totodată, pe fiecare pagină de internet ar trebui poziţionat, ”cât mai vizibil, formularul de înscriere pentru orice persoană dornică să se alăture echipei PNL, un formular simplificat şi conectat la baza de date naţională a partidului pentru păstrarea unei evidenţe riguroase”.

Pe pagina de internet a filialei judeţene se vor include, în mod organizat, datele de contact şi informaţiile despre organizaţiile locale.

Filialele PNL vor avea comunicări constante cu presa locală, inclusiv cu cei care folosesc social media. ”Vom comunica, vom intra în dialog, nu ne vom rezuma la afişarea unor informaţii”, se arată în document.

Toate filialele vor avea consultări permanente cu organizaţiile patronale, sindicale, civice şi în general cu orice grup de iniţiativă identificat în plan local: ”Vom organiza noi evenimente şi consultări la care aceştia să participle, dar mai ales vom participa activ la cele organizate de societatea civilă. În cel mai scurt timp, filialele îşi vor evalua şi actualiza contactele grupurile active din comunităţile în care activează, urmând a ne pune la punct, la nivel naţional, o bază de date completă conţinând aceste date de contact”.

Rezoluţia mai stabileşte că vor fi organizate acţiuni de tip uşi deschise la care membrii PNL se vor întâlni direct cu cetăţenii la sediul organizaţiei pentru a-l face cât mai cunoscut în comunitate, cât şi în locuri publice pentru a exprima adaptabilitatea la orice cadru de dialog.

”Reprezentanţii PNL în consiliile locale şi judeţene, dar şi în parlament vor: 1. urmări ca fiecare consiliu local sau judeţean să asigure, în mod real, transparenţa decizională. Dacă majoritatea politică actuală din plan local nu face acest lucru, reprezentanţii noştri vor publica toate informaţiile despre ordinea de zi a şedinţelor de consiliu şi conţinutul proiectelor de hotărâre; 2. determina consiliile locale să facă public, la finalul fiecărei şedinţe, modul în care votează fiecare consilier local. În cazul în care majoritatea politică actuală nu acceptă instituţionalizarea procedurii consemnării şi publicării listei cu votul fiecărui consilier, vom face noi acest lucru pentru că este de un de interes public real pentru cetăţeni”, prevede documentul.

În plus, pentru toate proiectele importante care afectează cetăţenii, grupurile de consilieri PNL vor organiza dezbateri publice cu reprezentanţii societăţii civile, pentru a prelua opiniile acestora şi vor face tot ce este posibil, în cadrul legal care trebuie interpretat în sensul dreptului cetăţenilor de a cunoaşte modul în care sunt adoptate deciziile, pentru ca reprezentanţii societăţii civile să poată participa la şedinţele de consiliu.

Parlamentarii PNL vor face toate demersurile pentru ca un mecanism similar de consultare publică asupra proiectelor de lege să fie instituţionalizat şi la Parlament, dar şi pentru ca reprezentanţii societăţii civile să fie oricând primiţi în comisiile de specialitate, putând să-şi expună punctele de vedere

Atât în plan central, cât şi local, se vor iniţia grupuri de lucru pe teme sectoriale explorându-se inclusiv posibilitatea semnării unor acorduri de parteneriat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.