Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat că Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat proiectele privind modificarea legilor educaţiei, iar o şedinţă a coaliţiei va avea loc în această săptămână pentru a stabili calendarul aprobării acestora în Guvern şi în Legislativ. Premierul a adăugat că, din punctul său de vedere, aceste legi trebuie aprobate cel târziu la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Legile educaţiei sunt jalon în PNRR. Avem obligaţia ca ele să fie aprobate în timp cât mai scurt, ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, că nu mai târziu sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie”, a precizat Ciucă, întrebat care este limita de timp pe care PNL e dispus să o accepte privind prelungirea aprobării legilor educaţiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Alt punct a fost cel legat de legile educaţiei şi au fost prezentate concluziile la nivelul doamnei ministru şi Comisiei de specialitate din PNL. Au fost supuse aprobării aceste proiecte, astfel încât la viitoarea dezbatere în coaliţie să putem susţine proiectele de lege aşa cum arată ele în forma actuală. Am discutat cu partenerii de coaliţie şi urmează să avem o nouă întâlnire şi să agreem calendarul proiectelor de lege pentru a putea fi dezbătute şi aprobate de Guvern şi de către Parlament”, a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL de luni. 

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis luni în şedinţa PNL că legile educaţiei trebuie aprobate până în luna iunie, pentru că avem jaloane în PNRR şi vom pierde banii dacă nu o facem. Ea a arătat că este nevoie de o asumare politică pe acest pachet de legi şi pe calendarul de aprobare a acestora, au arătat surse liberale pentru News.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.