Premierul Florin Cîţu reiterează că aşteaptă ca USR-PLUS să facă o nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, el afirmând că acest minister este "în vârful" luptei cu pandemia. "La acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie", afirmă el. Cîţu susţine că "este vital" să avem un ministru al Sănătăţii. "Are tot sprijinul meu, aşa cum a avut şi predecesorul", adaugă Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Discutăm. Toate partidele şi-au pus cererile pe masă, discutăm în continuare, este o coaliţie care prin discuţii a funcţionat şi până acum, discutăm şi acum. (...) Vă spun ce am spus şi azi dimineaţă, România trebuie să fie guvernată, la acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie. În continuare, aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii, portofoliul este al USR-PLUS", a declarat primul ministru, luni seară, la Digi 24.
 
El a menţionat că speră ca USR-PLUS că facă această nominalizare "cât mai repede" pentru că Ministerul Sănătăţii "este în vârful luptei cu pandemia şi avem nevoie de cineva care să se ocupe cât mai repede de aşa ceva".
 
"Cred că avem un moment... ca orice coaliţie există un astfel de moment şi vedem cum îl depăşim. Cred că e important să vedem şi ce ne-a adus aici, şi acele valori şi acele principii care ne-au adus aici”, a adăugat Cîţu.
 
Premierul a răspuns şi acuzaţiilor aduse la adresa sa de unii miniştri, reiterând că doreşte să îi evalueze pe miniştrii din cabinetul său în funcţie de fapte, nu de declaraţii. 
 
"Eu sunt un om care se uită în special la ceea ce vrem să facem cu această guvernare. Aceste declaraţii vedem ce facem cu ele mai târziu. Am spus foarte clar că îi analizezi pe miniştri în funcţie de ceea ce fac”, a explicat şeful Guvernului.
 
El a afirmat că sunt mai multe probleme şi se aşteaptă numirea pentru ministrul Sănătăţii de la USR-PLUS.
 
"Dvs. aţi arătat nişte probleme, sunt mult mai multe (...) Sunt lucruri foarte importante pe care trebuie să le facem în acest moment de aceea este vital să avem un ministru care să se ocupe de această situaţie, are tot sprijinul meu, aşa cum a avut şi predecesorul", a susţinut Cîţu.
 
Cîţu a mai afirmat că în şedinţa de săptămâna trecută s-a discutat despre performanţa lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii, el susţinând că şi el şi Ludovic Orban au atras atenţia asupra acestor aspecte. 
 
El a reafirmat că decizia pe care a luat-o privind revocarea lui Vlad Voiculescu a fost "în atribuţiile constituţionale" pe care le are primul ministru.
 
"Mi-am exercitat un drept constituţional, am şi vorbit în coaliţie despre aşa ceva, dar dacă este ceva de îmbunătăţit eu sunt deschis. (...) Sunt ok cu a avea discuţii, protocoale, să facem ce vrem, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Este foarte clar că nu poţi să negociezi Constituţia”, a declarat Cîţu, întrebat fiind dacă este dispus să schimbe modul de raportare la miniştrii altor formaţiuni politice.
 
Florin Cîţu a părăsit, luni seară, şedinţa liderilor coaliţiei de guvernare, înainte ca aceasta să se fi încheiat. La scut timp, şi ceilalţi lideri ai coaliţiei au părăsit sala de şedinţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.