Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, luni în şedinţa de Guvern, că vor fi alocate 50 milioane lei din Fondul de rezervă pentru toţi cei peste 2.000 de angajaţi de la Complexul energetic Hunedoara, să îşi primească salariile. Şeful Executivului a adăugat că va fi construită o nouă companie energetică, Complexul energetic Valea Jiului S.A. care va prelua salariaţii din Complexul energetic Hunedoara. Astfel, Executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind acordarea unui ajutor de stat Complexului Energetic „Valea Jiului” – S.A. pentru închiderea şi punerea în siguranţă a extracţiei de huilă din cadrul exploatărilor miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi alocăm 50 milioane lei, din Fondul de rezervă, pentru toţi cei peste 2.000 de angajaţi de la Complexul energetic Hunedoara, să îşi primească salariile. Le-am promis asta, sâmbătă, oamenilor de acolo şi ne ţinem de cuvânt.  Practic construim o companie energetică nouă, Complexul energetic Valea Jiului S.A. care va prelua salariaţii din Complexul energetic Hunedoara. Va fi o companie ce îşi propune şi proiecte de producţie din surse de energie verdem atât pe zona fotovoltaică, cât şi pe cea hidro”,  a afirmat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de luni a Guvernului.

Premierul a mai spus că „aceste proiecte pot fi finanţate şi pe Fondul de modernizare, dar avem la dispoziţie şi Fondul de tranziţie justă, unde există peste 500 de milioane euro disponibile pentru judeţul Hunedoara”.

„Ştiu că preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara este foarte determinat să finalizeze proiectele elegibile pentru a primi banii din Fondul de tranziţie justă. Sunt proiecte care pot să rezolve mare parte din problemele economico-sociale din Valea Jiului”, a completat Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.