Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că nu vrea să mai comenteze "zicerile" lui Cătălin Ioniţă, "un domn care şi-a dorit să fie personaj". "I-adevărat că a prins culoar şi a ţinut morţiş să se penibilizeze şi domnul Tudose, că e plină politica românească de domnişori din ăştia frustraţi care ştiu să lupte bărbăteşte cu femeile jignind. Am să-i răspund scurt, pe înţelesul dânsului: bădăran, oportunist, securist, nu neapărat în ordinea asta", a spus Dan. Fostul premier Mihai Tudose îi răspunde ministrului de Interne Carmen Dan Carmen Dan, numind-o agresivă şi mincinoasă. "Nu intra în dialog cu prostul, că se dezgheaţă şi te inundă!", conchide Tudose.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Mihai Tudose îi răspunde lui Carmen Dan: La fel de agresivă şi mincinoasă. Nu intra în dialog cu prostul, că se dezgheaţă şi te inundă!

"Ieri (luni - n.r.) am făcut câteva precizări, chiar n-aş vrea să lungim acest subiect despre Ioniţă, zicerile domnului Ioniţă, eu cred că am comentat destul. Domnul Ioniţă e un domn care şi-a dorit să fie personaj. I-adevărat că a prins culoar şi a ţinut morţiş să se penibilizeze şi domnul Tudose, că e plină politica românească de domnişori din ăştia frustraţi care ştiu să lupte bărbăteşte cu femeile jignind. Am să-i răspund scurt, pe înţelesul dânsului: bădăran, oportunist, securist, nu neapărat în ordinea asta, alegeţi dvs ordinea", a declarat, marţi, Carmen Dan.

Ea i-a numit pe Ioniţă şi Tudose "doctori în fariseism".

"Apropo, voiam să vă mai spun ceva legat de lucrările de doctorat, dar mă opresc să mai deschid acest subiect că iar se supără domnul Tudose şi domnul Ioniţă, aceşti doctori în fariseism", a spus ea.

Fostul premier Mihai Tudose a catalogat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne, ca "mincinoasă, agresivă, incompetentă", după ce chestorul Cătălin Ioniţă a făcut publice, într-o scrisoare deschisă, detalii legate de numirea la conducerea Poliţiei Române.

Chestorul Cătălin Ioniţă vorbeşte în scrisoare despre "situaţia extrem de gravă în care se găseşte Ministerul Afacerilor Interne sub conducerea actualului ministru", prezentând, printre altele, şi explicaţii legate de disputa pe tema numirii sale la conducerea poliţiei, la începutul lui 2018.

'Pentru a clarifica de la bun început, vreau să fac referire la prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române. Iată, vă prezint un raport înregistrat din data de 11.01.2018 din care reiese clar faptul că nu sunt de acord cu împuternicirea mea în funcţie. La acea vreme mi s-a pus în vedere să distrug acel raport, acesta fiind dovada clară că nu premierul minţea, ci ministrul de interne", susţine Ioniţă.

"Mincinoasă. Agresivă şi Incompetentă. O reprezentare perfectă a omului lu’ Dragnea. Ministrul de Interne... Carmen Dan !!!", scrie Tudose pe Facebook, referindu-se la scriaorea deschisă a chestorului Cătălin Ioniţă, în prezent şef al DGA, criticat recent de Carmen Dan, la bilanţul ctivităţii MAI pe 2018. 

Mihai tudose amibteşte că  în Ianuarie 2018 a cerut demisia acestei ,,doamne” "fiindcă minte şi are o agendă proprie în cadrul ministerului".

" Atunci ,,partidu’” a luat foc, am fost făcut misogin şi evident deconspirat ca fiind securist şi trădător... Acum, Chestorul Ioniţă recunoaşte că ,,doamna” a minţit şi nu numai ci şi o serie de abuzuri şi presiuni care nu au nici o legătură cu ceea ce trebuie să fie un ministru de interne", scrie fostul şef al Guvernului, lider al Pro România.

În opinia sa, nu se mai aşteaptă nimeni ca ,,doamna” Dan să-şi dea demisia.

"Poate chiar e util să mai stea acolo. Să o vedem şi să ne reamintim cum arată ,,omul perfect al lu’ Dragnea/ PSD” Această mostră de jalnic caracter organizează alegerile... În faţa ei depun jurământul de onoare tinerele generaţii de poliţişti... ei stând drepţi în faţa unei mincinoase care, fiindcă are tricou cu PSD dat de Dady Dragnea pare intangibilă! Această ,,doamnă” este membră CSAT... Nu trebuie să-şi dea ea demisia... trebuie trimişi toţi acasă. Urgent!", conchide Tudose, subliniind că "declaraţia chestorului Ioniţă este mult mai vastă şi dezvăluie şi multe alte mizerii'.

În scrisoare, Ioniţă mai afirmă că, în urma  presiunilor făcute, a început activitatea ca Inspector General însă vorbeşte despre imixtiuni şi tensiuni, că a fost supravegheat, că a fost ameninţat cu înscenarea unui dosar penal la  DNA şi cu prezentarea tezei de doctorat ca fiind plagiată.  El răspunde şi acuzaţiilor formulate la adresa DGA de către ministrul de Interne.

În 28 ianuarie 2019, Press One relata că Ioniţă a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină, la o lună după ce News.ro a scris că o parte dintr-un capitol al lucrării de doctorat a lui Cătălin Ioniţă, intitulată "Criminogeneza infracţiunilor cibernetice" şi susţinută în 2012, este identică unui fragment dintr-un articol cu titlul "Probleme juridice privind conţinuturile negative din Internet" apărut în 2003 într-o publicaţie juridică. Ioniţă a declarat la acel moment pentru News.ro că susţine în continuare că a făcut totul cu bună credinţă şi că a urmat recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui. Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ştefania Georgeta Ungureanu, a fost condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înşelat Academia de Poliţie, precum şi nouă doctoranzi ai acestei instituţii.

Cătălin Ioniţă a ţinut să precizeze că a făcut lucrarea dintr-o convingere personală, nu pentru titlu, şi că nu a urmărit să beneficieze de bani. "Oricum, suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca şi absenţa mea din familie", a spus Cătălin Ioniţă.
 
La sfârşitul lui ianuarie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost sesizat în legătură cu lucrarea sa de doctorat.
De asemenea, chestorul Cătălin Ioniţă, a fost, până la jumătatea anului trecut, co-proprietar, alături de mama şi de soţia sa, pe un teren din Capitală, pentru care a solicitat avize în vederea construirii unei clădiri de patru etaje. La puţin timp după ce a revenit la conducerea DGA, el a donat mamei sale cota sa de 25% din teren. Contactat de News.ro, Cătălin Ioniţă a invocat faptul că este vorba despre viaţa sa privată, afirmând că ar trebui acordată atenţie carierei sale şi lucrurilor pe care le-a făcut pentru minister.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.