Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri programul de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă, în care Alina Gorghiu va deţine portofoliul Justiţiei şi Cătălin Predoiu pe cel al Apărării. Lista de miniştri a fost aprobată cu o singură abţinere, iar programul de guvernare, în unanimitate. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat că, la cum arată situaţia şi cifrele, matematic, Guvernul nu are cum să treacă, darr, prin votarea, miercuri, a acestui Guvern, se poate câştiga timp în care partidele să găsească elementele comune. Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat că acest Guvern va trece, strategia fiind să negocieze, până miercuri, cu fiecare parlamentar în parte, şi a menţionat că aceeaşi strategie a fost folosită când a fost dat jos Guvernul Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă: Sigur, cum arată situaţia şi cifrele, matematic, Guvernul nu are şanse să treacă. Nu am o experienţă politică dar, neajungându-se la un acord politic, prin votarea acestui guvern se poate câştiga timp
CITEȘTE ȘI Florin Cîţu: Acest Guvern va trece. Strategia e să discutăm cu fiecare parlamentar în parte. Pentru a da jos Guvernul Dăncilă aceasta a fost strategia

 

Liderul PNL Florin Cîţu a anunţat că lista Guvernului şi programul de guvernare aprobate de Biroul Executiv vor fi votate sâmbătă de Biroul Politic Naţional.
”Am prezentat în BEx propunerile pentru ministere. PNL va propune pentru Ministerul Justiâiei pe Alina Gorghiu, pentru Economie pe Florin Roman, la Apărare pe Cătălin Predoiu, la Ministerul Agriculturii pe Mircea Fechet şi la Ministerul Cercetării pe Robert Sighiartău”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.
 
Noua listă a Cabinetului este următoarea: 
Premier: Nicolae Ciucă
 
Vicepremier: Kelemen Hunor
 
Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu
 
Ministerul Energiei: Virgil Popescu
 
Ministerul Economiei: Florin Roman
 
Ministerul Sănătăţii: Nelu Tătaru
 
Ministerul Justiţiei: Alina Gorghiu
 
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: Robert Sighiartău
 
Ministerul Apărării Naţionale: Cătălin Predoiu
 
Ministerul Muncii: Raluca Turcan
 
Ministerul Educaţiei: Sorin Cîmpeanu
 
Ministerul de Interne: Lucian Bode
 
Ministerul de Finanţe: Dan Vîlceanu
 
Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu
Ministerul Agriculturii: Mircea Fechet

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Hegedüs Csilla

 
Ministerul Transporturilor: Marcel Boloş
 
Ministerul Dezvoltări: Cseke Attila
 
Ministerul Mediului: Tanczos Barna
 
Ministerul Tineretului si Sportului: Eduard Novak
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.