Un număr de 753 de români aflaţi în străinătate au votat la alegerile europarlamentare până duminică la ora 6:00, cu o oră înainte ca secţiile de votare să se deschidă şi în România. La referendumul pe justiţie şi-au exprimat opţiunea 727 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor Biroului Electoral Central, pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European şi-au exercitat votul 753 de alegători din străinătate.

La referendumul pe justiţie au votat 727 de persoane.

Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se desfăşoară pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai, ora 22.00 - 27 mai, ora 7.00, când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Votul a început în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 22.00, ora României (ora 7.00 ora locală), în secţia de votare nr. 18, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Alegătorii pot vota pentru  alegerea membrilor din România în Parlamentul European şi la referendumul naţional, caz în care primesc trei buletine de vot: buletinul de vot pentru alegeri şi buletinele de vot aferente celor două întrebări din cadrul referendumului naţional, după ce a semnat în ambele liste electorale.

Ei pot însă opta pentru participarea la un singur tip de scrutin. Alegătorul care doreşte să-şi exercite dreptul de vot la referendumul naţional va primi în mod obligatoriu ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta doar pentru una dintre întrebări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.