Ultima şedinţă de plen a Senatului din actuala legislatură a fost suspendată, luni, din lipsă de cvorum, după dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi, mai multe proiecte aflate la vot final rămânând nesupuse votului, inclusiv o propunere legislativă care introducea pensii de serviciu pentru personalul feroviar, de 80% din media veniturilor pe ultimele 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai important proiect aflat pe ordinea de zi a plenului a fost  proiectul de lege iniţiat de Haralambie Vochiţoiu, privind Statutul Feroviarului, care prevede că personalul cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei feroviare beneficiază de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din media  veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni de activitate, anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare.

Proiectul a fost dezbătut în plen şi la ora 18.00 urma să fie votat de senatori. 

Plenul a început cu peste 85 de aleşi în sală, însă după două ore de dezbateri, numărul acestora a devenit din ce în ce mai mic. 

Senatorul PNL Dincă Marinică a cerut verificarea cvorumului de lucru. Pe tabela electronică au apărut doar 57 de voturi, insuficient pentru asigurarea cvorumului de şedinţă. În aceste condiţii, preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru (PSD) a fost nevoit să închisă şedinţa de plen.

 ”Constat că din numărul necesar pentru cvorum de şedinţă pentru legi organice, adică 78, nu avem decât 57 de senatori, situaţie care mă determină să declar închisă şedinţa Senatului de astăzi”, a spus Chelaru. 

Senatorul PSD Nicolae Moga a venit la prezidiul pentru a transmite un mesaj, în ultima şedinţă de plen. ”Vă mulţumesc pentru mandatul de senator şi vă urez succes în alegeri. Sper ca Parlamentul viitor să fie mai bun ca cel actual”, a afirmat senatorul PSD. 

Potrivit programului de lucru aprobat de plen, senatorii au trebui să lucreze marţi în comisiile permanente. Cu toate acestea, marea majoritate a acestora a profitat de ultima şedinţă de plen pentru a-şi lua la revedere de la colegi. Aceştia şi-au strâns mâinile şi şi-au urat succes în campania electorală care debutează pe 11 noiembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.