Liderul deputaţilor UDMR Attila Korodi a declarat la RFI că formaţiunea sa are o reticenţă maximă faţă de introducerea votului electronic. El crede în schimb că votul anticipat şi cel prin corespondenţă sunt necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Attila Korodi explică de ce UDMR se opune votului electronic: ”Pe votul electronic noi avem o reticenţă maximă. Nu există la ora actuală nici o siguranţă ca votul dat şi voturile colectate să nu fie distorsionate. Există destule semne din celelalte democraţii occidentale, în care aceste modalităţi încă sunt respinse. Nu există siguranţa traseului de date 100%, fără să existe posibilitatea de a distorsiona rezultatul”.

Liderul deputaţilor UDMR precizează despre votul prin corespondenţă că ”deja există o legislaţie, dar aceasta trebuie revizuită, văzut dacă poate să fie făcută mai flexibilă, mai dinamică, mai accesibilă”.

În opinia lui Attila Korodi, ”când vorbim de secţiile de votare, trebuie secţii de votare adecvate ca şi număr şi ştampile şi puncte şi personal”.

”Nu în ultimul rând, da, ţinem să se desfăşoare alegerile în cazul Diasporei nu într-o singură zi, ci în două-trei zile, fără nici o problemă”, mai declară deputatul UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut recent Guvernului un proiect urgent pentru modificarea legislaţiei electorale. Parlamentul a înfiinţat o comisie în acest sens.​​

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul ia în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondenţă şi alte măsuri care să contribuie la o mai bună desfăşurare a procesului de vot. "Ne-am bucura dacă din partea preşedintelui României şi a partidelor de opoziţie, am avea un proiect concret pe care să şi le asume şi care să rezolve problemele din diaspora pentru că cel mai uşor este să critici, mai greu este să vii cu soluţii", a spus Dăncilă.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.