Grupul senatorilor UDMR a votat luni în favoarea proiectelor de modificare a legilor de organizare a justiţiei, având în vedere faptul că adoptarea acestor modificări înseamnă includerea deciziilor Curţii Constituţionale în prevederile legilor, susţin reprezentanţii UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"CCR a formulat o decizie în care enumeră punctele unde aceste legi trebuie modificate pentru a corespunde legii fundamentale a statului, iar Parlamentul are datoria de a efectua corecturile de rigoare", susţine UDMR.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat luni cele trei legi ale Justiţiei - Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). PNL a anunţat că le va ataca din nou la Curtea Constituţională.

Astfel, după punerea articolelor în acord cu deciziile CCR, Legea 303/2004 a fost adoptată cu 83 voturi "pentru" şi 36 devoturi "împotrivă", iar Legea 304/2004 a fost adoptată cu 83 de voturi "pentru”, 35 de voturi "împotrivă” şi o abţinere. Legea 317/2004 a fost adoptată cu 82 de voturi "pentru”, 36 de voturi "împotrivă” şi o abţinere, iar 

În urma amendamentelor adoptate, legile Justiţiei nu au suferit modificări de fond faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor.

PNL a anunţat luni, după raportul final dat de comisia specială care a modificat legile justiţiei, că le va ataca din nou la Curtea Constituţională, acuzând că şedinţa comisiei a fost „sub imperiul grabei şi al superficialităţii”.

Cele trei legi vor merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.